Ultimele știri

PS Antonie: „Păcatul înstrăinează pe om de Dumnezeu, de semeni şi de sine”

Duminică, 12 februarie 2017, PS Antonie de Orhei, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Chişinăului, a oficiat, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Petru, Arhiepiscop al Chişinăului, Mitropolit al Basarabiei şi Exarh al Plaiurilor, Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie la biserica „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din sectorul Ciocana, din Chişinău (preot paroh PC Protoiereu Mitrofor Teodor Lupanciuc).

După Sfânta Slujbă a fost oficiat un Te-Deum de mulţumire pentru binefacerile revărsate de Bunul Dumnezeu asupra preotului paroh, a familiei sale, asupra comunităţii „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” şi pentru sănătatea ctitorilor şi binefăcătorilor sfântului locaş de la Ciocana.

În cuvântul său, PS Antonie s-a referit la perioada Triodului, la parabola Fiului Risipitor şi la Sfinţii Trei Ierarhi, prăznuiţi, pe stil vechi, la 12 februarie.

Referindu-se la Evanghelia din Duminica a 34-a după Cincizecime, între altele, ierarhul Mitropoliei Basarabiei a menţionat: „Din Evanghelie vedem cum păcatul înstrăinează pe om de Dumnezeu, de semeni şi de sine, iar pocăinţa, recunoaşterea greşelilor, reface legătura cu Dumnezeu, cu apropiaţii noştri şi cu aduce pace şi linişte în sufletul nostru. Realizând unde l-a adus păcatul, fiul risipitor hotărâre să se îndrepte, să se ridice din stare de cădere şi să se întoarcă la tatăl său şi să ceară iertare. Această decizie îi oferă posibilitatea de a porni pe un drum nou, un drum al luminii, un drum al salvării”. „Şi noi suntem îndemnaţi, în mod special în această perioadă a Triodului, să ne cercetăm conştiinţa cu multă atenţie şi să vedem dacă viaţa noastră este conformă cu voia lui Dumnezeu şi să folosim marea putere a Sfintei Taine a Spovedaniei pentru a reface legătura cu Bunul Dumnezeu” a mai spus PS Antonie.

Ierarhul Mitropoliei Basarabiei a apreciat şi de data aceasta activitatea jertfelnică de păstor spiritual a părintelui Teodor şi i-a dăruit câteva cărţi pentru biblioteca parohială.

Părintelui Teodor a mulţumit pentru vizită şi binecuvântare arhierească şi l-a invitat pe PS Antonie să mai vină în mijlocul comunităţii „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din sectorul Ciocana şi cu alte ocazii.

Istoric: Comunitatea „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din sectorul Ciocana, din Chişinău a fost înregistrată la Ministerul Justiţiei la data de 16 ianuarie 2013. Spaţiul de pe bulevardul Mircea cel Bătrân 9, B2, a fost obţinut prin hotărârea Consiliului Municipal Chişinău în data de 27 iunie 2013. Din data de 29 iulie 2013 până în data de 17 octombrie 2013 a fost efectuată reparaţia generală a edificiului. La 19 octombrie 2013, ÎPS Petru, Arhiepiscop al Chişinăului, Mitropolit al Basarabiei şi Exarh al Plaiurilor, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, a oficiat sfinţirea mică a paraclisului şi a oficiat prima Sfântă şi Dumnezeiasca Liturghie.

Ierarhii Mitropoliei Basarabiei au fost prezenţi, de mai multe ori, în mijlocul comunităţii „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din sectorul Ciocana, oficiind slujbe arhiereşti, fiind aşteptaţi, cu multă căldură şi dragoste, de către paroh şi creştini.

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img