Ultimele știri

PS Antonie: „Maica Domnului pe nimeni nu lasă fără răspuns”

Marţi, 28 august 2018, dată la care creştinii ortodocşi, care ţin sărbătorile conform calendarului neîndreptat (stil vechi), au prăznuit Adormirea Maicii Domnului, PS Antonie, Episcop de Bălţi, a oficiat Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie la biserica „Adormirea Maicii Domnului” din satul Climăuţi, raionul Donduşeni (preot paroh – Sergiu Mariţoi, protopop de Donduşeni şi Edineţ).

În cuvântul său, PS Antonie s-a referit la praznicul zilei şi la activitatea părintelui Sergiu.

Vorbind despre cultul Maicii Domnului în Ortodoxie, PS Antonie, între altele, a spus: „Cinstirea Maicii Domnului, a sfinţilor lui Dumnezeu, a sfintelor icoane, a sfintelor moaşte ne arată că suntem în dreapta credinţă. Dreapta credinţă înseamnă şi dreaptă mărturisire. Iar dreapta mărturisire ne asigură viaţa veşnică. Suntem binecuvântaţi că o avem ca ajutor pe Maica Domnului. Ea ne este mijlocitoare la Tatăl Ceresc. Dacă o rugăm cu multă credinţă, Maica Domnului pe nimeni nu lasă fără răspuns”. „Să o cinstim după cuviinţă pe Maica Domnului pentru a avea un ajutor sigur în faţa lui Dumnezeu”, a îndemnat PS Antonie.

PS Antonie a apreciat activitatea pastoral-misionară a părintelui Sergiu, mulţumindu-i pentru jertfa sa în calitate de preot paroh, dar şi în calitate de protopop.

Părintelui Sergiu a mulţumit PS Antonie pentru vizită, împreună slujire şi binecuvântare arhierească în zi de hram, invitându-l pe ierarhul Episcopiei de Bălţi să mai vină în mijlocul creştinilor din Climăuţi şi cu alte ocazii.

Un cuvânt de felicitare către consăteni, cu ocazia sărbătoririi hramului localităţii, a adresat şi dna primar Mariana Chiriac, prezentă la Sfânta Slujbă.

Comunitatea din Climăuţi la sfârşitul lunii noiembrie 2016 a trecut printr-un moment de grea încercare. În ziua de 29 noiembrie, în urma unui incendiu devastator, biserica veche din lemn, datată din anul 1834, a ars în proporție de 80 la sută. Părintele paroh cu arsuri grave a fost internat în spital. Climăuţenii până la externarea părintelui au pus mână de la mână şi în scut timp au amenajat un paraclis, unde în data de 25 decembrie 2016 părintele Sergiu a oficiat prima Sfântă Liturghie.

Climăuţenii, oameni harnici şi cu multă credinţă în Dumnezeu, doresc să înalţe al sfânt locaş. În această sfântă lucrare au nevoie şi de ajutorul nostru al tuturor. Pentru cei cu inimă darnică, care doresc să întindă o mână de ajutor comunităţii din Climăuţi, facem cunoscut conturile bancare, care pot fi găsite pe pagina web a parohiei: http://www.parohiaclimauti.com/index.php/donatii. Orice donaţie este binevenită.

Comuna Climăuţi este o vatră veche românească, cu harnici gospodari, atestată documentar în 1490. Ultimii opt ani la Climăuţi păstoreşte PC părinte Sergiu Mariţoi, care este şi protopop de Donduşeni şi Edineţ.

Biroul de presă al Episcopiei de Bălţi

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img