Ultimele știri

PS Antonie: „De puritatea şi sinceritatea copiilor avem nevoie dacă dorim să câştigăm viaţa veşnică”

Luni, 12 iunie 2017, PS Antonie de Orhei, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Chişinăului, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Petru, Arhiepiscop al Chişinăului, Mitropolit al Basarabiei şi Exarh al Plaiurilor, a oficiat, slujba de sfinţire a Grădiniţei de copii № 3 „Muguraşii”(directoare Zinaida Fratea), din satul Peresecina, raionul Orhei. La Sfânta Slujbă a participat şi PC Preot Sergiu Matei, parohul bisericii „Sfântul Ierarh Nicolae” din aceiaşi localitate.

Clericii Mitropoliei Basarabiei s-au rugat pentru ca Bunul Dumnezeu să binecuvânteze cu multa Sa milostivire pe toţi copii şi ostenitorii Grădiniţei Muguraşii şi să le dăruiască duhul înţelepciunii, al cunoştinţei, al priceperii, iar educatorilor – duhul răbdării în munca lor jertfelnică de formare a viitorului neamului.

PS Antonie a apreciat dorinţa conducerii grădiniţei de a sfinţi imobilul, în care petrec o parte din timpul vieţii lor, mulţumindu-le pentru osteneala lor plină de dragoste şi dăruire, de cele mai multe ori neremunerată după merit. PS Antonie, între altele, a spus: „Este bine că dumneavoastră îndepliniţi îndemnul Mântuitorului de a nu îngrădi accesul copiilor la tainele credinţei şi de mici îi familiarizaţi cu viaţa creştină, aşa cum este şi corect să se întâmple într-o instituţie de educaţie, cum este grădiniţa. Îi învăţaţi rugăciuni, în fiecare grupă am văzut icoane. Este un lucru binecuvântat să le inoculăm credinţa celor mici. Noi îi educăm pe ei şi, la rândul nostru, noi, învăţăm de la dânşii cum trebuie să fim – curaţi la inimă şi sinceri. Ne spune Mântuitorul că de nu vom fi precum pruncii, nu vom intra în Împărăţia Cerurilor. De puritatea şi sinceritatea copiilor avem nevoie dacă dorim să câştigăm viaţa veşnică”.  

PS Antonie i-a mulţumit şi părintelui Sergiu pentru bogata misiune pastorală pe care o desfăşoară la Peresecina, menţionând că „a fost mare binecuvântare peste acest sat când părintele Sergiu a înfiinţat o comunitate a Mitropoliei Basarabiei”. „Ştiu că părintele Sergiu este iubit şi mult solicitat de creştinii din Peresecina. Şi la Chişinău se vorbeşte despre părintele Sergiu de la Paresecina. De calităţile sale de adevărat păstor de suflete – nu este lacom, nu percepe taxe, este atent cu fiecare om, este cumpătat la vorbă şi este milostiv, ajută multă lume, se vorbeşte şi dincolo de hotarele Peresecinei. Venirea Sfinţiei Sale, aici, a fost şi o întărire pentru acea parte a creştinilor, care din anumite motive, câteodată, se dezamăgesc de unii slujitori ai altarului. Şi deseori, unii dintre aceştia ajung, chiar, la secte. Noi şi în continuare vom înfiinţa comunităţi ale Mitropoliei Basarabiei, acolo unde vom fi solicitaţi. Pentru noi este important ca fraţii noştri să rămână în credinţa ortodoxă şi să-şi restabilească legătura spirituală cu Biserica Mamă. Avem şi mulţi preoţi care doresc să treacă, cu tot cu parohii, la Mitropolia Basarabiei. Acest lucru ne bucură. Până la urmă, toţi trebuie să vină la lumină”, a mai spus PS Antonie.

Doamna directoare Zinaida Fratea a mulţumit pentru oficierea slujbei sfinţirii grădiniţei, menţionând că părintele Sergiu deseori trece pragul instituţiei pe care o conduce, bucurând copii cu diferite daruri.

Clericii Mitropoliei Basarabiei au adus în dar pentru copiii şi ostenitorii Grădiniţei de copii din Peresecina o icoană cu chipul Sfântului Ierarh Spiridon.

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img