Ultimele știri

Pogorârea Sfântului Duh – slujbă arhierească la Mănăstirea Găvănoasa

Sfânta Liturghie a fost oficiată de Înaltpreasfinția Sa, împreună cu un sobor de preoți și diaconi. Răspunsurile la strană au fost date de Corala Mitropoliei Basarabiei.

Sărbătoarea Rusaliilor împlinește făgăduința făcută de Hristos ucenicilor că nu-i va lăsa singuri. Înainte de Patima Sa, când le vorbea apostolilor de plecarea Lui la Tatăl, ei se simțeau părăsiți, abandonați, dar Hristos le-a promis lor pe Mângâietorul, Duhul Adevărului.

   Sfinții Apostoli se găseau adunați într-o casă din Ierusalim, iar din cer “s-a făcut un vuiet, ca de suflare de vânt ce vine repede, și a umplut toată casa unde ședeau ei”. Acea suflare în chip de limbi de foc era Duhul Sfânt care i-a umplut pe ei. La evrei era sărbătoarea Cincizecimii când foarte mulți iudei veneau la Ierusalim să se închine la Templu. Auzind mulțime multă de popor acel vuiet s-au adunat să vadă ce se intâmplă, iar Petru predica despre “faptele minunate ale lui Dumnezeu”, iar fiecare auzea în limba lui în care s-a născut. La predica lui Petru s-au botezat peste trei mii de bărbați afară de femei și copii, iar în acel moment a luat ființă Biserica lui Hristos.

La finalul Sfintei Liturghii, în fața bisericii, copii au cântat câteva pricesne închinate hramului Rusaliilor și unele piese patriotice românești.

De asemenea ÎPS Părinte Mitropolit a oferit PC Părinte Nicolae Catană, preot slujitor al penitenciarului din Tulcea, România, GRAMATA MITROPOLITANĂ, Ordinul „Sfântul Voievod Ștefan cel Mare”, gradul I, pentru sprijinul acordat mănăstirii.

 

Articol redactat de Părintele Arhidiacon Constantin Olariu.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img