Ultimele știri

Mitropolitul Petru: Prin asumarea Crucii vine mântuirea, căci cinstirea semnului Sfintei Cruci este simbolul dragostei smerite a omului față de Dumnezeu Creatorul

„Hristos, modelul absolut de trăire a vieții în deplină împărtășire cu Harul lui Dumnezeu, fără justificare, ne-a învățat ce înseamnă asumarea Crucii, ce înseamnă sacrificiu, ce înseamnă să mori din iubire pentru a răscumpăra păcatele omenirii, chiar și a celor care nu au făcut nimic vrednic de iertare.

Această jertfă mântuitoare, ne obligă moral și ne responsabilizează să-i ajutăm pe ceilalți ca să-și ducă crucea, fiind capabili să răspundem răului cu bine, urii cu bunătate, faptelor disprețuitoare cu rugăciune și răbdare. Iubirea adevărată anihilează întunericul, iar Dumnezeu prin Cruce, îl prefigurează în lumină. Aceasta este voia lui Iisus Hristos pentru noi!” a mai afirmat Părintele Constantin.

După Sfânta Liturghie, ÎPS Petru a binecuvântat credincioșii, adresându-le îndemnul a păstra viu focul credinței, a rugăciunii și a dorului față de Dumnezeu. La orice răscruce de drumuri, pe obiectele care ne înconjoară, pe mormintele celor dragi, pe biserici și mănăstiri, pe pieptul credincioșilor, prezența semnului Sfintei Cruci ne amintește că Domnul Iisus Hristos este Omniprezent și doar El este calea, adevărul și viața.

Crucea este busola care ne arată drumul corect spre Împărăția Cerurilor și a vieții veșnice, iar când o negăm, refuzăm sau o ignorăm, imediat ne ratăm ținta spre fericirea absolută.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img