Mesajul Nașterii Domnului a răsunat prin glasurile îngerești a corului de copiii VIVACE, al Școlii de Arte „Alexei Stârcea”, din Chișinău

23 Decembrie 2021

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit PETRU, Arhiepiscopul Chișinăului, Mitropolitul Basarabiei și Exarhul Plaiurilor, Corala Mitropoliei Basarabiei a susținut un Concert de Colinde tradiționale românești, „Magii de la Răsărit”, la Teatrul Național Satiricus „I.L. Caragiale” din Chișinău.

La evenimentul ce s-a desfășurat începând cu ora 19:30, 22 decembrie 2021, în prezența și cu binecuvântarea ÎPS Părinte Mitropolit PETRU, a Excelenței Sale, Domnul Ambasador DANIEL IONIȚĂ, Corul de fete al Școlii de Arte „Alexei Stârcea”, din Chișinău, dirijat de Domnul Profesor ANTON DUMBRAVA.

 

 

La final, Înaltpreasfinția Sa, Părintele Mitropolit, a oferit DIPLOME DE VREDNICIE Corului de fete VIVACE și Doamnei Directoare IRINA BOGATAIA, Director al Școlii de Artă „Alexei Stărcea”. 

 

De asemenea, Domnul Ambasador Daniel Ioniță, a oferit o Diplomă de Excelență Corului VIVACE din partea Ambasadei României.

 

Sponsori au fost: Mitropolia Basarabiei și Exarhatul Plaiurilor, Arhiepiscopia Chișinăului; Ambasada României în Republica Moldova; Centrul de Pelerinaj „EMAUS”, din cadrul Mitropoliei Basarabiei și Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu”.

 

Programul oferit de Corul de copii „Vivace” ai Școlii de Arte „Alexei Stârcea” a fost compus din următoarele colinde:

 

1) „Altfel de colind”, compozitor Gheorghe Mustea

2) „Lumânări de soare”, compozitor Iulia Țibulschi

3) „A venit și Anul Nou”, compozitor Gheorghe MUSTEA

4) „S-a născut în Betleem”, muzică Benache Burtescu

 

 

Articol redactat de Părintele Arhidiacon Constantin Olariu

Share