Lotul de ajutoare umanitare din partea Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei a ajuns la Soroca

6 Aprilie 2022

Parohia Ortodoxă Română "Sfinții Martiri Brâncoveni" din orașul Soroca a beneficiat zilele acestea de un important lot de ajutoare umanitare, primite din partea Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei.

Astfel, 30 de seturi pentru pat, 40 de pachete cu produse alimentare și 50 de pachete cu produse igienice au fost distribuite, prin Misiunea Socială Diaconia a Mitropoliei Basarabiei, către parohia mai sus- menționată.

Pe data de 5 aprilie ajutoarele umanitare pentru refugiați au ajuns la depozitul Centrului Social Parohial al parohiei și vor fi distribuite în zilele următoare către beneficiari.

 

Menționăm că, la momentul acesta, în raionul Soroca, sunt cazați 626 de refugiați, conform datelor oficiale ale Celulei de Criză a Raionului Soroca.

 

Parohia Ortodoxă Română "Sfinții Martiri Brâncoveni" a fost de la începutul războiului alături de refugiații ucraineni, punându-le la dispoziție, cu sprijinul credincioșilor din parohie și oamenilor cu inimă bună, cazare, mese calde zilnice, pachete cu produse alimentare neperisabile, haine și încălțăminte, produse de igienă personală, medicamente și asistență spirituală.

 

 

Articol redactat de Părintele Arhidiacon Constantin Olariu.

Share