Ultimele știri

La Paraclisul „Sfântul Ioan Teologul” al Mitropoliei Basarabiei avut loc Slujba Pavecerniței și a fost citită a doua parte a Canonului cel Mare

În seara zilei de marți, 19 martie, la Paraclisul Mitropolitan „Sfântul Ioan Teologul” din Chișinău, a fost oficiată Slujba Pavecerniței și a fost citită a doua parte a Canonului cel Mare al Sfântului Andrei Criteanul, conform rânduielii, în cea de a doua zi a Postului Mare.

Slujba a fost săvârșită de un sobor de preoți, în frunte cu Înaltpreasfințitul Părinte Petru, Arhiepiscopul Chișinăului, Mitropolitul Basarabiei și Exarhul Plaiurilor, care a dat citire cuvintelor pline de viață ale canonului, iar răspunsurile la strană au fost date de Corala academică „Gavriil Musicescu” a Mitropoliei Basarabiei.

Acest moment liturgic este un dialog sincer și binefăcător cu propria conștiință. Canonul cel Mare nu e „mare” atât prin întindere, ci îndeosebi prin conținut, prin sublimitatea ideilor, prin profunzimea simțămintelor legate de trăirile sufletului omenesc, care, privind la starea de decadență, de însingurare și de îndepărtare față de Dumnezeu, cere cu stăruință Cerescului Tată milă și iertare. 

Canonul are rolul de a arăta că toţi oamenii au nevoie de pocăinţă, de mărturisire a păcatelor și de multă rugăciune pentru a ajunge la mântuire.

Cunoscând toate acestea, bine ar fi ca în acest post să ne obișnuim cu citirea cât mai deasă din canonul Sfântului Andrei Criteanul, pentru a trăi experiența unei pocăințe sincere, urmată de o grabnică întoarcere la o viață bineplăcută lui Dumnezeu.

Galeria foto completă poate fi accesată pe pagina noastră de Facebook:

Credit foto: Mitropolia Basarabiei / Anghelina Vîrtosu

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img