Ultimele știri

ÎPS Petru: „Scopul nostru pe pământ este să tindem spre asemănarea cu Dumnezeu”

   În data de 19.08.2017, când creștinii ortodocși ce țin de calendarul de stil vechi sărbătoresc Praznicul Schimbării la Față a Domnului, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit și Exarh Petru, a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în parohia „Sfântul ierarh Nicolae” din satul Cetireni, raionul Ungheni (Preot paroh Prot. Igor Ursu).

   La finalul Sfintei Liturghii ÎPS Petru a rostit un cuvânt de învățătură în care, printre altele, a menționat: „Sărbătoarea de astăzi este o sărbătoare a descoperirii(teofaniei) dumnezeiești. Astăzi este ziua în care Mântuitorul Hristos descoperă lumii că este Fiul lui Dumnezeu făcut om.

   Sărbătoarea Schimbării la Față a Domnului, Dumnezeului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos are o dublă semnificație, și anume, încredințarea sfinților apostoli(prin intermediul celor trei: Petru, Iacob și Ioan) că El este cu adevărat Fiul lui Dumnezeu cel întrupat, venit pe pământ pentru mântuirea noastră, astfel înțelegând și noi toți, ca și Sfinții Apostoli, că El este Mesia cel prezis de prooroci, prin aducerea cu Sine în chip minunat pe Sfinții Moise și Ilie care reprezintă Legea și Proorocii Vechiului Testament care au pregătit poporul ales pentru venirea Sa.

   O altă semnificație a sărbătorii de astăzi este că prin Schimbarea la Față înaintea ucenicilor, Mântuitorul Iisus Hristos ne descoperă faptul că scopul nostru, aici pe pământ este să tindem spre asemănarea cu Dumnezeu, sau spre îndumnezeirea firii noastre omenești.”

   În cadrul Sfintei Liturghii tânărul teolog Gâscă Iulian a fost hirotonit în treapta de diacon.

   La sfârșitul Serviciului Divin a fost împlinit tradiționalul obicei păstrat la Praznicul Schimbării la Față a Domnului, a binecuvântării strugurilor.

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img