Ultimele știri

ÎPS Petru: “Rugăciunea apropiaţilor la vreme de încercare este de mare ajutor”

  În data de 4 martie 2018, în Duminica a doua din Sfântul și Marele Post, Întâistătătorul Mitropoliei Basarabiei, ÎPS Părinte Mitropolit Petru a săvârșit Sfânta Liturghie în parohia “Sf. Martiri Brâncoveni” din orașul Ialoveni (paroh PC preot Mihail Tataru).

   După oficierea Dumnezeieștii Liturghii ÎPS Petru a rosti o omilie cu referire la pericopa evanghelică a zilei dar și la Sf. Grigorie Palama, căruia i-a fost dedicată această a doua duminică din post. Între altele, vlădica Petru a menționat: „Evanghelia de astăzi ne arată cât este de important rugăciunea apropiaților noștri pentru noi. Rugăciunea apropiaţilor la vreme de încercare este de mare ajutor. Să învăţăm de la aceşti patru prieteni ai slăbănogului să fim mai săritori la nevoie când semenul nostru trece prin suferinţe. În primul rând săi vorbim despre dragoste lui Dumnezeu. Prin orice greutate n-ar trece omul, el nu este niciodată singur, are în preajmă braţul protector al lui Dumnezeu şi al sfinţilor Lui. Apoi să ne rugăm pentru cel în suferinţă şi să chemăm preoţii Bisericii să se roage pentru dânsul. Să-l ajutăm şi să-l încurajăm. Să nu fim indiferenţi faţă de aproapele nostru”.

   Vorbind despre Sf. Grigorie Palama, Întâistătătorul Mitropoliei Basarabiei a menționat: “Acest mare Sfânt al Bisericii noastre învăţa că prin post şi rugăciune neîncetată, omul poate să preguste din lumina cea necreată, neapusă a Împărăţiei lui Dumnezeu. Această lumină este lumina care străluceşte pe chipurile sfinţilor”.

   În cadrul Sfintei Liturghii, tânărul teolog Iurie Nistor a fost hirotonit în treapta de diacon.

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img