Ultimele știri

ÎPS Petru: „Pruncul Iisus, se naște și astăzi pentru noi, în cadrul fiecărei Liturghii”

La data de 7 ianuarie curent, în ziua prăznuirii Nașterii Domnului și Mântuitorului Nostru Iisus Hristos(pe stilul vechi), Înaltpreasfinţitul Petru, Arhiepiscop al Chişinăului, Mitropolit al Basarabiei şi Exarh al Plaiurilor, însoţit de un sobor de preoţi şi diaconi, a oficiat Sfânta şi Dumnezeiască Liturghie la Paraclisul Mitropolitan „Sf. Ioan Teologul” din Chişinău.

După săvârșirea Sfintei Liturghii, PC Preot Andrei Bucliș, secretar referent (Mitropolia Basarabiei) și preot slujitor al Paraclisului Mitropolitan, a dat citire Pastoralei Întâistătătorului Mitropoliei Basarabiei cu ocazia Luminatului  Praznic al Nașterii Domnului, în care s-a menționat: „Nașterea Domnului cea după Trup a îndeplinit așteptările de secole, ale celor care L-au așteptat și L-au primit ca Fiu al Lui Dumnezeu, iar aceasta  a fost  încă o dovadă a iubirii nemărginite a Bunului Dumnezeu față de oameni. Prin Acest Dar Mare  s-a unit Divinitatea cu umanitatea, cerul cu pământul, trecutul cu viitorul. Cu alte cuvinte prin faptul că Fiul Lui Dumnezeu s-a făcut  Fiul Omului, El (Fiul) i-a unit pe oameni într-o singură Biserică, făcându-i astfel pe toți fii ai Lui Dumnezeu”.

După aceasta vlădica Petru a ținut să precizeze: „Nașterea Domnului este actuală și astăzi: Pruncul Iisus, se naște și astăzi pentru noi, în cadrul fiecărei Liturghii, la care ne cheamă pe toți. Important este ca noi să nu uităm acest lucru și să îi dăm slavă și cinste, în fiecare duminică, prin prezența la biserică și nu numai”.

Cu aceeași ocazie, credincioșii care alcătuiesc comunitatea de la Paraclisul Mitropolitan „Sf. Ioan Teologul” din Chişinău, au ținut să îl felicite pe ÎPS Petru cu ocazia Sărbătorii Crăciunului și i-au mulțumit pentru grija pe care o poartă  comunității urându-i multă sănătate, răbdare, putere și viață îndelungată pentru a face față tuturor încercărilor.

În final, înaltul ierarh, le-a mulțumit credincioșilor pentru aprecieri și a ținut, la rândul său, să îi felicite pe credincioșii prezenți cu ocazia Praznicului Împărătesc, împărtășindu-le binecuvântarea arhierească pentru a sărbători Naşterea Domnului nostru Iisus Hristos și îndemnându-i să păstreze în sufletele lor pace, bucurie și armonie, rugând pe Bunul Dumnezeu „să reverse darurile Sale cele bogate asupra noastră a tuturor”.

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img