Ultimele știri

ÎPS Petru, Mitropolitul Basarabiei: „Viaţa noastră pe pământ este o luptă neîncetată cu cel potrivnic, care nu e un vrăjmaş obişnuit”.

În data de 6 noiembrie curent, în Duminica a 23-a după Cincizecime (pomenirea Sf. Mc. Areta, Sf. Mc. Valentin şi Sevastiana), Înaltpreasfinţitul Petru, Arhiepiscop al Chişinăului, Mitropolit al Basarabiei şi Exarh al Plaiurilor, însoţit de un sobor de preoţi şi diaconi, a oficiat Sfânta şi Dumnezeiască Liturghie la Paraclisul Mitropolitan „Sf. Ioan Teologul” din Chişinău.

La sfârşitul serviciului divin, ÎPS Petru a tâlcuit Evanghelia duminicii în care a specificat: „Domnul şi Mântuitorul nostru Iisus Hristos, văzând starea jalnică şi chinuitoare a omului demonizat din Evanghelie, prin negrăita lui milă şi bunătate faţă de zidirea Sa, a poruncit demonilor să iasă din acel om chinuit de mulţi ani, zidit „după chipul şi asemănarea Sa” (Facere 1, 26); iar demonii, văzându-se izgoniţi de puterea cea fără de margine a Mântuitorului, după ce le-a dat voie, au intrat în turma de porci şi au înecat-o în mare. Atât de mare este dragostea lui Dumnezeu, faţă de omul creat de El, că pentru izbăvirea unui demonizat a îngăduit să se piardă o turmă de aproximativ două mii de porci”.

În altă ordine de idei Vlădica Petru a adăugat: „Omul împătimit este cu totul robit de păcat, ca demonizatul din Evanghelie, el face mereu voia stăpânului căruia i s-a supus. Gândurile, grijile și faptele lui servesc numai celui rău și-l fac nefericit. Viața ne oferă mai la tot pasul chipuri fioroase de împătimiți, care sunt o primejdie pentru semenii lor. Dar un om curățat de patimi, cu viață îmbunănătățită este o binefacere pentru societate. Astfel de oameni au pentru societate influența pe care verdeața pomilor o au pentru atmosferă”.

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img