Ultimele știri

ÎPS Petru: “Maica Domnului este un exemplu de vieţuire pentru tinerele de astăzi”

   Luni 4 decembrie 2017, zi în care creştinii ortodocşi, ce ţin sărbătorile pe stil vechi, serbează Intrarea Maicii Domnului în Biserică, Înaltpreasfinţitul Petru, Arhiepiscopul Chişinăului, Mitropolitul Basarabiei şi Exarhul Plaiurilor, a oficiat, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie la Paraclisul Mitropolitan „Sfântul Ioan Teologul” din Chişinău.

   În cuvântul de învăţătură, rostit după Sfânta Slujbă, Înaltpreasfinţitul Petru s-a referit la rolul şi locul Maicii Domnului în cultul ortodox şi în opera de mântuirea a neamului omenesc. Referindu-se la Maica Domnului care constituie un model de urmat pentru tinerele şi mamele din zilele noastre Întâistătătorul Mitropoliei Basarabiei, a spus: „Maica Domnului este un exemplu de vieţuire pentru tinerele de astăzi care sunt chemate să ducă o viaţă curată, în credinţă şi în ascultare de părinţii lor şi de un duhovnic, la fel cum Maica Domnului a ascultat de slujitorii şi de văduvele de la templu. Fiecare tânăr este bine să aibă un duhovnic pentru a se spovedi, pentru a cere un sfat atunci când trece prin momentele dificile din viaţă. Suntem în postul Naşterii Domnului nostru Iisus Hristos şi fiecare dintre cei care nu au un sfătuitor al lor, trebuie să-şi identifice un duhovnic pentru a se pregăti pentru acest mare praznic creştin. Maica Domnului este un model şi pentru toate mamele care trebuie să-şi crească copiii în credinţă dreaptă. Un copil crescut în credinţă şi frică de Dumnezeu va purta cinste părinţilor, va respecta pe cei vârstnici şi va fi un bun fiu al Bisericii”.

   „Maica Domnului este ocrotitoarea şi mijlocitoarea noastră la Fiul său şi Mântuitorul nostru. Să o chemăm în rugăciunile noastre fierbinţi cerându-i ajutorul şi ea nu ne va lăsa fără ajutor. Să rămânem cinstitori ai Maicii Domnului, păstrând credinţa strămoşilor noştri – credinţa ortodoxă. Dacă cinstim pe Maica Domnului înseamnă că mărturisim credinţa adevărată”, a mai spus Înaltpreasfinţitul Mitropolit şi Exarh Petru.

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img