Ultimele știri

ÎPS Părinte Mitropolit PETRU a primit pe Ambasadorul României, Excelența Sa, domnul DANIEL IONIȚĂ, la sediul Mitropoliei Basarabiei din Chișinău

În prima parte a discuțiilor, domnul ambasador și-a exprimat recunoștința pentru colaborarea frumoasă și constructivă pe care a avut-o cu Mitropolia Basarabiei pe perioada mandatului său, mulțumind ÎPS Părinte Mitropolit pentru munca jertfelnică continuă în promovarea spiritului românesc și a identității de neam și credință în spațiul basarabean.

 

De asemenea au fost prezentate proiectele comune, finalizate cu succes, între Ambasada României și Mitropolia Basarabiei, iar domnul ambasador DANIEL IONIȚĂ a asigurat susținerea Excelenței Sale în continuare în programele ce sunt în plină desfășurare.

 

ÎPS Părinte Mitropolit PETRU a mulțumit domnului DANIEL IONIȚĂ pentru întreaga activitate desfășurată pe meleagurile basarabene și pentru susținerea necontenită și necondiționată de care a dat dovadă în toată această perioadă în care Republica Moldova, în drumul ei istoric, și-a deschis porțile spre o cale europeană și românească.

 

Înaltpreasfinția Sa l-a binecuvântat pe Excelența Sa în noua sa misiune diplomatică și a menționat cu certitudine că pământul basarabean va rămâne în memoria Domniei Sale ca a doua casă.

 

În a doua parte a întâlnirii, Înaltpreasfinția Sa a oferit domnului Ambasador o Diplomă de Excelență în semn de adâncă prețuire în cei șase ani de activitate în slujba românilor din Republica Moldova, pentru propășirea spiritualității și tradițiilor românești și pentru susținerea necontenită a Bisericii Neamului.

 

 

Articol redactat de Părintele Arhidiacon Constantin Olariu.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img