Ultimele știri

ÎPS Părinte Mitropolit PETRU adresează un mesaj de felicitare domnului Ciprian-Vasile OLINICI, Secretar de Stat la Secretariatul de Stat pentru Culte

Domniei Sale,

Domnului Secretar de Stat Ciprian-Vasile OLINICI,

Secretariatul de Stat pentru Culte

Prin buna rânduială a lui Dumnezeu răspundem cu bucurie la vestea numirii Domniei Voastre în funcția Secretar de Stat la Secretariatul de Stat pentru Culte din cadrul Guvernului României.

Ne rugăm Bunului Dumnezeu, să vă lumineze mintea pentru a progresa în tot binele obștesc, să pună în inima Domniei Voastre, pace, viață cumpătată, liniște și fapte bune pentru bună sporire a neamului românesc „căci cei ce slujesc bine, rang bun dobândesc şi mult curaj” (I Timotei 3,13).

Apreciem în mod deosebit experiența bogată a Domniei Voastre și dedicația în slujba valorilor duhovnicești, misionare, filantropice și culturale. Colaborarea frumoasă pe care am avut-o cu Domnia Voastră în perioada în care ați îndeplinit funcția de Director al postului de televiziune Trinitas TV ne-a impresionat și ne-a îmbogățit în multe feluri. Am putut observa în mod direct pasiunea și devotamentul Domniei Voastre față de promovarea activităților Bisericii Ortodoxe și implicarea activă în susținerea comunităților religioase din țară și din diaspora românească.

Dumnezeu, care a dat cârmuitorilor de pe pământ puterea de a conduce și a înțelege rânduiala întocmirilor omenești, să vă încununeze cu arma adevărului și a bunăvoinței, să vegheze asupra Domniei Voastre dăruindu-vă adâncă și statornică pace, iar Cezarului să-i dați ce este a lui și lui Dumnezeu ce i se cuvine ( cf. Matei 22,21).

Suntem încrezători că această nouă funcție vă va oferi ocazia să aduceți un aport semnificativ în dezvoltarea și susținerea cultelor religioase, cu un accent deosebit pe Biserica Ortodoxă Română din Basarabia. Avem încrederea că viitoarele proiecte și inițiative, pe care le veți implementa în colaborare cu noi și cu celelalte instituții religioase, vor contribui la consolidarea bazei spirituale a societății și vor veni în ajutorul clericilor și credincioșilor.

În calitate de Mitropolit al Basarabiei și Exarh al Plaiurilor, îmi exprim disponibilitatea noastră de a colabora strâns cu Domnia Voastră și cu echipa pe care o veți coordona. Avem în vedere proiecte comune și inițiative menite să ofere noi valențe activităților religioase, să sprijine dezvoltarea etnică, culturală și să ofere suportul necesar pentru nevoile și aspirațiile comunității noastre românești, din stânga Prutului. Suntem bucuroși să continuăm această colaborare frumoasă și să contribuim împreună la crearea unei societăți armonioase și pline de respect față de diversitatea cultural-religioasă.

Așadar, urmând cuvântul Sfântului Apostol Pavel, Noi, Biserica, înălțăm rugăciuni pentru „tot poporul și pentru toți care sunt în înalte dregătorii” (I Timotei 2,1-4) ca să poată sluji cu toată dăruirea și responsabilitatea, urmând pilda cea bună a sfinților împărați, domnitori și dregători care au slujit cu jertfelnicie Țara și Biserica.

Vă dorim succes și mult ajutor de la Milostivul Dumnezeu în îndeplinirea responsabilităților noii funcții și vă asigurăm de întregul nostru sprijin.

Cu arhierești binecuvântări și deosebită considerație,

† PETRU

Arhiepiscop al Chișinăului,

Mitropolit al Basarabiei și Exarh al Plaiurilor

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img