Ultimele știri

În Chișinău și alte localități a avut loc Marșul pentru viață 2024, dedicat copiilor născuți și nenăscuți

„Construim împreună pentru viață” – cu acest mesaj înălțător, mai mulți părinți, împreună cu copiii lor, tineri și tinere care așteaptă să devină mame au mărșăluit sâmbătă, 30 martie, pe străzile din Chișinău, în cadrul marșului pentru viață 2024. Evenimentul, organizat de Asociația „Moldova pentru viață”, a încheiat șirul de acțiuni dedicate vieții copiilor născuți și celor nenăscuți, desfășurate în Luna pentru viață 2024 (1-31 martie), în România și Republica Moldova.

În Chișinău, „Marșul pentru viață” s-a desfășurat pe traseul: Spitalul Clinic municipal nr.1 – Viaduct – str. Ciuflea – bd. Ștefan cel Mare și Sfânt – Arcul de Triumf. Acțiuni similare au avut și la Rîșcani, Țaul (Dondușeni), Criuleni, Cruglic (Criuleni), Sălcuța (Căușeni) și în alte localități din Republica Moldova.

Ajuns în acest an la cea de a 10-a ediție, evenimentul promovează frumusețea maternității și a copiilor și nevoia de a acorda mai mult sprijin din partea societății femeilor însărcinate.

Tema ediției din acest an „Construim împreună pentru viață” ne ajută să înțelegem strânsa corespondență între iubirea față de femeia însărcinată și copilul nenăscut, care, prin excelență, încă din momentul concepției reprezintă un dar unic, și chemarea comunității la actul de a ajuta. Un popor valorează cât valorează sprijinul oferit tuturor copiilor născuți și nenăscuți. Fiecare copil reprezintă un dar al lui Dumnezeu pus la dispoziția umanității.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Petru, Arhiepiscop al Chișinăului, Mitropolit al Basarabiei și Exarh al Plaiurilor, la manifestare a participat și Asociația Studenților Creștini Ortodocși Români (ASCOR), filiala Chișinău, dar și mai mulți slujitori ai Mitropoliei Basarabiei, între care și părintele arhidiacon Constantin Olariu, consilier Media, Comunicare și Relații Publice al Centrului Eparhial din Chișinău, care a transmis câteva gânduri în numele Bisericii Ortodoxe Române și al ÎPS Petru, Mitropolitul Basarabiei.

Mitropolia Basarabiei, ca parte componentă a Patriarhiei Române, susține și binecuvântează astfel de acțiuni și este alături de organizațiile care au ca scop apărarea familiei creştine tradiţionale şi a darului vieţii umane. Mai mult, condamnă cu hotărâre avortul, care a devenit o plagă pentru societatea modernă, aflată într-o scădere demografică îngrijorătoare.

În plus, Biserica binecuvântează şi încurajează adopția de copii de către familiile care nu pot da naștere la prunci şi îndeamnă parohiile să contribuie constant la ajutorarea materială a familiilor care au copii mulţi și, totodată, susține formarea spirituală a tinerei generații, în iubire față de Dumnezeu și de semeni.

Foto: Andrei Boguș
Foto credit: ASCOR Chișinău / Anghelina Vîrtosu

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img