Ultimele știri

Finalizarea anului de studii catehetice la Parohia „Acoperământul Maicii Domnului” din Ghidighici

În Duminica a doua după Pogorârea Sfântului Duh, 7 iulie 2024, când prin cuvântul evanghelic, Mântuitorul cheamă primii ucenici la apostolat și când toată suflarea românească prăznuiește Soborul Tuturor Sfinților Români, la Parohia „Acoperământul Maicii Domnului” din localitatea Ghidighici, Protopopiatul Chișinău, a fost marcată într-un cadru festiv finalizarea unui an de studii catehetice.

După Sfânta Liturghie săvârșită de Părintele Vasile Manică, Consilier pentru Învățământ al Mitropoliei Basarabiei, copiii care au absolvit un an de studii catehetice, în număr de 47, au fost decorați cu certificate care confirmă parcurgerea acestor cursuri. Elevii cu vârste cuprinse între 5-8 și 9-11 ani au primit în dar Mica Biblie, iar cei cu vârste între 12-16 ani au primit câte un voucher la Librăria „Librarius”, în valoare de 200 lei.

Premiile acordate tinerilor participanți la Școala duminicală de cateheză

În perioada 30 aprilie 2023 – 16 iunie 2024, la Biserica din Ghidighici, Părintele consilier Vasile Manică, care are o bogată experiență în domeniul educației, a desfășurat în mod voluntar lecții de catehizare, utilizând manualul editat de sfinția sa, „Ieșit-a Semănătorul să semene Sămânța Sa”, pentru trei categorii de vârstă: 5-8 ani, 9-11 ani și 12-16 ani.

Parohia din Ghidighici, prin implicarea Părinților consilieri Maxim Melinti și Vasile Manică, are un angajament ferm de promovare a valorilor spirituale și identitare românești în rândul copiilor și tinerilor, prin diverse activități educative. Aceste activități includ Școala duminicală, predarea orei de religie în instituția Gimnaziul „Ion T. Costin”, activități extracurriculare în parteneriat cu Grădinița nr. 203, pelerinaje și excursii tematice la diferite instituții culturale. Datorită acestor eforturi, în fiecare duminică, sfântul lăcaș este plin de tineri și adulți de toate vârstele, formând o comunitate euharistică unită.

Activitatea Părintelui Vasile Manică, Consilier pentru Învățământ al Mitropoliei Basarabiei, este deosebit de apreciată de mediul academic și ecleziastic pentru eforturile sale de a forma și apropia tinerele generații de Biserica lui Hristos. Pe lângă activitățile desfășurate la parohia din Ghidighici, Părintele Vasile predă și ore de religie și robotică la Liceul Teoretic „Hyperion” din or. Durlești, mun. Chișinău, demonstrând astfel un angajament în educarea și dezvoltarea tinerilor atât pe plan spiritual, cât și academic.

Galeria foto completă poate fi accesată pe pagina de Facebook a Părintelui Vasile Manică:

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img