†) Duminica a III-a după Rusalii

12 Iulie 2021

Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Petru, Arhiepiscopul Chișinăului, Mitropolitul Basarabiei și Exarhul Plaiurilor, a săvârși Sfânta Liturghie, în Duminica a III-a după Rusalii, la Paraclisul Mitropolitan din Chișinău. Răspunsurile la strană au fost date de Corala Mitropoliei Basarabiei.

În această Duminică, a III-a după Cincizecime, se pomenește Aducerea Moaștelor Sfinților Doctori și Făcători de minuni Chir și Ioan.

Din pericopa evanghelică ce s-a citit înțelegem că trebuie să dăm prioritate vieții spirituale și libertății noastre sufletești pentru a nu și înrobiți de grija pentru bunurile materiale trecătoare.

Haina sufletului trebuie să fie lumina dobândită prin rugăciune fierbinte și viață sfântă trăită în curăție și fapte bune.

Grija pentru mâncare, băutură și îmbrăcăminte nu trebuie să amorțească viața noastră spirituală printr-o ocupare de necontrolat de bunurile materiale trecătoare. Să purtăm grijă mai întâi de sufletul cel nemuritor, adică de viața veșnică, cea netrecătoare, care reprezintă comuniunea omului cu Dumnezeul Cel veșnic.

Share