Ultimele știri

„Depozitul de muniție filantropică” din orașul Orhei – Centrul Social FILANTROPIA

De asemenea, la centru, care dispune de 10 locuri de cazare, au fost aduși refugiați, unii care au rămas, iar alții au fost repartizați la casele credincioșilor din Orhei și împrejurimi.

 Zilnic sosesc mașini cu ajutoare de tot felul, iar voluntarii duc evidența refugiaților și a necesităților lor.

 

„…întrucât aţi făcut unuia dintre aceşti fraţi ai mei prea mici, Mie mi-aţi făcut” (Matei 25, 40).

Și Evanghelia Duminicii ne îndeamnă să ne îngrijim de ei, de frații noștri. Este careva dintre noi scutit de năpastă? Nu. Răul tinde să cuprindă suflarea toată…

Dar, rânduit-a Bunul Dumnezeu milă și nădejde, iar cei ce seamănă în ogorul mântuirii compasiune sunt asemenea drepților din Evanghelie … (fragment din cuvântul de învățătură a părintelui Aga din duminica Înfricoșătoarei Judecăți).

 

Pe lângă alimente și haine, la centru FILANTROPIA, cu sprijinul Asociației Fortotschka din Germania, se oferă cartele telefonice pentru a fi folosite de refugiați ca să sune pe cei dragi ce au rămas acasă.

Părintele împreună cu credincioșii s-au mobilizat și în amenajarea unui viitor spațiu de cazare, unii abandonând treburile gospodărești de acasă, venind „echipați” cu mănuși, halate, mături, var, produse de curățat și altele necesare. Dintre aceștia fac parte și studenții de la Colegiul Pedagogic din oraș. Ca motto, părintele a folosit titlul TOTUL PENTRU OAMENI!”.

Tot în mod sugestiv, spațiul în care se colectează ajutoarele este supranumit „Depozitul de muniție filantropică”. Acest fapt arată cu ce armă luptă ortodoxia și de ce fel de „soldați” dispune.

Ca exemplu, din „armata ortodoxă” fac parte și elevii de la Liceul I.L. Caragiale din Orhei care azi, mobilizați de doamna învățătoare Valentina Meleca,  ce au adus copiilor cazați ghiozdane, caiete, rechizite, jocuri, dulciuri și alte bunuri.

 

Prin astfel de fapte ne formăm ca oameni, ne creăm o identitate. Numai prin fapte bune izvorâte din credință și dragoste ne putem mântui precum a spus și Sfântul Apostol Pavel în Epistola I către Corinteni că dragostea este cea mai mare dintre virtuți (Pr. Arhid. Constantin Olariu).

 

 

 

Articol redactat de Părintele Arhidiacon Constantin Olariu.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img