Ultimele știri

Copiii din corul „Vitejii” de la Liceul „Mihai Viteazul”, discipolii ierodiaconului Gurie (Anton) Dumbravă, în vizită de suflet la Mitropolia Basarabiei 

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Petru, Arhiepiscopul Chișinăului, Mitropolitul Basarabiei și Exarhul Plaiurilor, copiii din Corul „Vitejii” al Liceului Teoretic „Mihai Viteazul” din Chișinău, condus de cunoscutul dirijor Părintele Ierodiacon Gurie (Anton) Dumbravă, au fost oaspeții Mitropoliei Basarabiei.  

Vizita a avut loc înainte ca elevii să participe la Concursul Municipal al Corurilor, desfășurat la Liceul Teoretic „Antioh Cantemir” din capitală, situat în vecinătatea sediului mitropolitan. 

Astfel, copiii au vizitat clădirea Mitropoliei și Paraclisul Mitropolitan „Sfântul Ioan Teologul”, unde au avut parte și de o lecție de cateheză, ținută de Părintele Gurie, care le-a explicat rolul Bisericii în societate și în ce constau valorile credinței creștin-ortodoxe, inclusiv importanța semnului Sfintei Cruci. Un subiect care a stârnit curiozitate și a fost o adevărată revelație pentru copii a fost cel referitor la însemnătatea Sfintei Treimi în viața oricărui dreptcredincios. 

Ulterior, Părintele secretar Constantin Olariu, Părintele cancelar Ilie Cucu și Părintele ierodiacon Gurie au săvârșit un Te Deum pentru luminarea minții, pentru tot lucrul bun, mai ales că elevii aveau să participe la acel important concurs. Membrii corului „Vitejii” au fost profund impresionați și chiar au participat activ la slujbă, recitând rugăciuni împreună cu preoții slujitori. 

La final, elevii au fost miruiți, stropiți cu agheasmă și au primit în dar câte o iconiță ca semn al dragostei și prețuirii Mitropoliei Basarabiei față de copii. 

Părintele ierodiacon Gurie, cu numele de mirean Anton Dumbravă, este un dirijor foarte cunoscut și apreciat pentru capacitatea sa de a identifica și valorifica tinere talente. Pe lângă corul de copii „Vitejii” de la Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, a condus cu dăruire și corul de fete „Vivace” al Școlii de Arte „Alexei Stîrcea”, care a devenit cunoscut inclusiv peste hotare. Tot el este conducător artistic al Coralei Academice „Gavriil Musicescu” a Mitropoliei Basarabiei.  

De asemenea, este cadru didactic de gradul ll superior în cadrul IPLT „Mihai Viteazul” și are binecuvântarea ÎPS Petru de a face misiune în instituțiile de învățământ, prin prisma talantului său obținut de la Bunul Dumnezeu. 

Cuviosul Gurie a primit taina diaconiei în luna aprilie a acestui an, în Sfânta Duminică a Floriilor.

Galeria foto completă poate fi accesată pe pagina noastră de Facebook:

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img