Ultimele știri

Agheasma Mare sfințită de ÎPS Petru al Basarabiei, la Biserica din Sadova – Călărași

În data de 19 ianuarie 2017,  ziua în care creștinii ortodocși ce țin de calendarul de stil vechi, Înaltpreasfinţitul Petru, Arhiepiscop al Chişinăului, Mitropolit al Basarabiei şi Exarh al Plaiurilor, însoţit de un sobor de preoţi şi diaconi, a oficiat Sfânta şi Dumnezeiască Liturghie în parohia  “Sf. Ier. Nicolae” din s. Sadova, raionul Călărași (Preot Paroh Protoiereu Valeriu Enache – protopop de Călărași).

După oficierea Sfintei Liturghii , ÎPS Petru a oficiat slujba de sfinţire a apei – Agheasma Mare.

În cuvântul de învățătură înaltul ierarh al Mitropoliei Basarabiei a menționat:  “Mântuitorul Hristos nu avea nevoie să fie botezat. Scopul și lucrarea botezului este iertarea păcatelor – iar Hristos nu avea păcat, pentru ca este Fiul Lui Dumnezeu.  El acceptă să fie botezat, pentru a arăta fiecărui om că are nevoie de curăţire şi de schimbare. Această schimbare sau înnoire înseamnă că omul cel vechi al păcatului neascultării(păcatul strămoșesc) trebuie să moară, ca să se nască omul cel nou care trăieşte veşnic în comuniune de ascultare şi iubire cu Dumnezeu Tatăl, Fiul şi Duhul Sfânt.

Dacă e să ne referim la  Botezul creștin și Botezul Lui Hristos, referitor la aceasta, El Însuși ne înștiințează mai târziu: “De nu se va naşte cineva din apă şi din Duh, nu va putea să intre în Împărăţia cerurilor” (Ioan 3, 5) . De aceea noi trebuie să ne asumăm, ca părinți, rolul de a boteza copii de mici, tocmai pentru a nu le lua posibilitatea moștenirii  Împărăției Cerurilor, în cazul unui deces, până la botez, căci nimeni nu știe zilele omului decât numai Unul Singur Dumnezeu”.

Preacucernicul Părintele protopop Valeriu a mulţumit pentru vizită, binecuvântare arhierească şi susţinere, întâistătătorului Mitropoliei Basarabiei, invitându-l să mai vină şi cu alte ocazii în mijlocul comunităţii pe care o păstoreşte.

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img