Ultimele știri

Documentarul „Martirul Unirii – Sfântul Preot Mucenic Alexandru Baltaga” disponibil acum pe Youtube și pe site-ul Mitropoliei Basarabiei

Documentarul „Martirul Unirii – Sfântul Preot Mucenic Alexandru Baltaga din Basarabia” este acum disponibil online, pe contul de Youtube Trinitas TV al Patriarhiei Române și pe site-ul oficial al Mitropoliei Basarabiei.

Acest film documentar de excepție prezintă viața și jertfa Protoiereului Alexandru Baltaga, unul dintre artizanii Unirii Basarabiei cu România, care a fost martirizat pentru „vina” de a susține idealul unității naționale românești. Documentarul este parte a unui proiect finanțat de Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova din cadrul Guvernului României, în parteneriat cu Mitropolia Basarabiei, Institutul de Istorie al Universității de Stat din Moldova și TVR Moldova.

Vă invităm să descoperiți povestea acestui erou al credinței și neamului românesc, care a fost recent canonizat și va fi cinstit ca sfânt în calendarul Bisericii Ortodoxe Române.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img