Ultimele știri

Bucurie duhovnicească la Ștefan Vodă: ÎPS Petru a oficiat Sfânta Liturghie în Parohia „Sf. Mucenițe Vera, Nadejda, Liubov și Sofia” din IP Căpșuna

Duminică, 22 septembrie 2024, în Duminica a 13-a după Rusalii, când Biserica Ortodoxă face pomenirea Sfinților și Drepților Părinți Ioachim și Ana, după calendarul neîndreptat, Înaltpreasfințitul Părinte Petru, Mitropolitul Basarabiei și Exarhul Plaiurilor, a făcut o vizită pastorală în Parohia „Sf. Mucenițe Vera, Nadejda, Liubov și mama lor, Sofia” din IP Căpșuna, Raionul Ștefan Vodă.

Ierarhul a fost întâmpinat cu bucurie, flori, pâine și sare de către Părintele paroh Roman Cuțitaru, alături de familia sa binecuvântată și de enoriașii parohiei. Atmosfera de sărbătoare a fost sporită de prezența soborului de preoți slujitori, format din clericii Centrului Eparhial din Chișinău, care, împreună cu Părintele paroh, au săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie.

Slujba euharistică a fost prilejul potrivit pentru a cinsti Sfinții Părinți ai Maicii Domnului, ocrotitorii familiei creștine, dar și pentru a trăi împreună cu enoriașii momente de rugăciune și de mângâiere sufletească. Cuvântul de învățătură a fost rostit de Părintele Constantin Olariu, secretar eparhial, care a subliniat în omilia sa importanța credinței și a dragostei în familie:

„Sfinții Ioachim și Ana ne învață că, prin credință neclintită și prin rugăciune, Dumnezeu poate împlini cele mai adânci dorințe ale inimii. Într-o lume tulburată de nesiguranțe și încercări, familia creștină trebuie să rămână un loc al iubirii, al rugăciunii și al jertfei de sine.”

Părintele Constantin a evidențiat și modelul de răbdare și perseverență oferit de Sfinții Ioachim și Ana, părinții Maicii Domnului, care au așteptat mult timp împlinirea rugăciunilor lor.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfințitul Părinte Petru a adresat un cuvânt de binecuvântare, felicitând Părintele paroh Roman Cuțitaru pentru activitatea sa pastorală și edilitară. Mitropolitul a remarcat progresele vizibile în construcția și înfrumusețarea bisericii de la ultima vizită pastorală, lăudând devotamentul și jertfelnicia credincioșilor: „Prin râvna și dragostea voastră pentru Dumnezeu și Biserică, această parohie crește spiritual și material. Fiecare jertfă adusă pentru înfrumusețarea sfântului lăcaș este un dar adus lui Hristos.”

La rândul său, Părintele Roman Cuțitaru a exprimat recunoștința sa pentru prezența Părintelui Mitropolit Petru, mulțumind pentru dragostea părintească și binecuvântarea adusă enoriașilor parohiei. „Este o mare onoare și binecuvântare pentru noi să-l avem alături pe Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit, iar prezența sa în mijlocul nostru ne întărește credința și ne încurajează să continuăm misiunea duhovnicească începută.”

Evenimentul s-a încheiat cu mulțumiri adresate soborului slujitor și tuturor celor prezenți, într-o atmosferă de bucurie și comuniune, reflectând frumoasa colaborare dintre păstor și credincioșii încredințați.

Galeria foto completă poate fi accesată pe pagina de Facebook:

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img