Ultimele știri

Întâlnire oficială între ÎPS Părinte Mitropolit Petru și ambasadorul Republicii Elene la Chișinău, Excelența Sa, domnul Nikolaos Krikos

Astăzi, 25 septembrie 2024, Înaltpreasfințitul Părinte Petru, Mitropolitul Basarabiei și Exarhul Plaiurilor, a primit la Reședința Mitropolitană din Chișinău vizita Excelenței Sale, domnul Nikolaos Krikos, ambasadorul Republicii Elene la Chișinău. Această primă întâlnire a fost prilejuită de inaugurarea recentă a Ambasadei Greciei la Chișinău și a fost marcată de discuții asupra inițierii unor relații de colaborare.

Dialogul dintre cei doi oficiali a vizat diverse aspecte ale vieții ecleziastice și sociale din Republica Moldova, punând accent pe relația apropiată pe care Mitropolia Basarabiei, prin intermediul Patriarhiei Române, o are cu Biserica Ortodoxă a Greciei și cu Patriarhia Ecumenică de la Constantinopol. Excelența Sa a subliniat aprecierea de care se bucură Biserica Ortodoxă Română în rândul clericilor și credincioșilor greci, evidențiind importanța menținerii și întăririi legăturilor spirituale dintre cele două popoare ortodoxe.

Pe parcursul întrevederii, Părintele Arhidiacon Maxim Sturza, Consilier pentru Relații Bisericești, Externe și cu Instituțiile Statului, a prezentat succint delegației elene activitățile pastorale, sociale și misionare ale Mitropoliei Basarabiei, scoțând în evidență realizările, dar și provocările cu care se confruntă clerul și credincioșii din Republica Moldova.

În partea finală a întâlnirii, Părintele Mitropolit Petru i-a arătat domnului Ambasador lucrările de pictură din Paraclisul Mitropolitan „Sfântul Ioan Teologul”, unde Excelența Sa a remarcat prezența mai multor copii ale icoanelor făcătoare de minuni, aduse din Grecia spre închinare, și de atmosfera duhovnicească a acestui sfânt lăcaș.

Ierarhul a mulțumit ambasadorului Nikolaos Krikos pentru vizită și pentru dorința de a forma o relație de colaborare între Ambasada Greciei și Mitropolia Basarabiei, colaborare care va sprijini comunitățile ortodoxe din ambele țări.

La rândul său, Excelența Sa, domnul Nikolaos Krikos, a mulțumit Părintelui Mitropolit pentru primirea călduroasă, exprimându-și aprecierea pentru activitatea pastorală și eforturile depuse de Mitropolia Basarabiei pentru păstorirea credincioșilor ortodocși din Republica Moldova.

Galeria foto completă poate fi accesată pe pagina de Facebook:

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img