Ultimele știri

INVITAȚIE: TRINITAS TV prezintă filmul documentar „Martirul Unirii”, dedicat Sfântului Alexandru Baltaga, erou al Unirii Basarabiei cu România

TRINITAS TV vă invită să vizionați un film documentar excepțional despre destinul tragic al Protoiereului Alexandru Baltaga, preot basarabean care și-a pierdut libertatea și viața pentru „vina” de a fi semnat Actul Unirii de la 27 martie 1918.

Proiectul „Martirul Unirii” este realizat de Televiziunea Patriarhiei Române, TRINITAS TV, cu sprijinul Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova (DRRM) din cadrul Guvernului României, în parteneriat cu Mitropolia Basarabiei, Institutul de Istorie al Universității de Stat din Moldova și TVR Moldova.

Filmul va fi difuzat vineri, 27 septembrie 2024, la ora 19:00, la Cinematograful „Odeon” din Chișinău. Intrarea este gratuită, în limita locurilor disponibile. Înscrierile se fac prin email la adresa: filmdocumentar@trinitastv.ro.

Documentarul este dedicat memoriei Protoiereului Alexandru Baltaga (14 aprilie 1861 – 7 august 1941), un adevărat artizan al Unirii Basarabiei cu România și martir al Bisericii Ortodoxe Române, recent canonizat și în curând cinstit ca sfânt în calendarul Patriarhiei Române.

Mai multe informații pot fi găsite pe pagina oficială a filmului: www.martirulunirii.trinitas.tv.

Vă așteptăm cu drag la acest eveniment deosebit!

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img