Ultimele știri

Sfânta Liturghie din Duminica a VI-a după Pogorârea Sfântului Duh (Vindecarea Slăbănogului din Capernaum)

Momente de împreună rugăciune și aleasă trăire duhovnicească au încununat cea de-a șasea duminică după Pogorârea Sfântului Duh, 4 august 2024, zi în care în bisericile ortodoxe este lecturat fragmentul Sfintei Evanghelii despre Vindecarea slăbănogului din Capernaum, minune săvârșită de Mântuitorul Iisus Hristos în cetatea Sa.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Petru, Mitropolitul Basarabiei și Exarhul Plaiurilor, clericii din administrația Centrului Eparhial din Chișinău au săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Paraclisul Mitropolitan „Sfântul Ioan Teologul” din cadrul Reședinței Mitropolitane.

Răspunsurile liturgice, care au înfrumusețat slujba, au fost oferite de membrii Coralei academice „Gavriil Musicescu” a Mitropoliei Basarabiei, aducând o notă de înălțare și solemnitate momentului.

Cuvântul de învățătură a fost rostit de Părintele Constantin Olariu, secretar eparhial, care a vorbit credincioșilor despre rolul esențial al celor patru prieteni care i-au fost alături slăbănogului din Capernaum, precum și despre iertarea și vindecarea dăruite acestuia de Iisus Hristos.

„Prietenia adevărată se vede în momentele de încercare, iar cei patru prieteni ai slăbănogului ne arată cât de important este să fim alături de cei aflați în suferință. Prin credința și compasiunea lor, acești prieteni au deschis slăbănogului calea spre vindecare și iertare, arătându-ne că dragostea și solidaritatea pot aduce minuni în viața noastră și a celor dragi. Învățătura pe care o primim astăzi este că, indiferent de greutățile pe care le întâmpinăm, dacă avem credință și ne sprijinim unii pe alții, putem primi binecuvântările lui Dumnezeu”, a subliniat Părintele Constantin Olariu.

După cuvântul de învățătură ziditor, mulți creștini de toate vârstele s-au învrednicit a se împărtăși cu preasfântul și de viață dătătorul Trup și Sânge al Domnului, trăind astfel momente de înnoire duhovnicească, prin comuniune euharistică.

La finalul slujbei, Părintele Ilie Cucu, consilier eparhial, a citit rugăciuni de dezlegare și pentru sănătate, inclusiv pentru cei ce suferă de depresie, binecuvântându-i pe credincioși prin stropire cu apă sfințită.

Galeria foto completă poate fi accesată pe pagina noastră de Facebook:

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img