Ultimele știri

Credincioșii din Chișinău s-au rugat împreună cu Mitropolitul Petru la Paraclisul Mitropolitan „Sfântul Ioan Teologul”, în Duminica a 3-a după Rusalii

Zeci de credincioși din municipiul Chișinău s-au rugat duminică, 14 iulie 2024, împreună cu Înaltpreasfințitul Petru, Mitropolitul Basarabiei și Exarhul Plaiurilor, la slujba arhierească oficiată în Paraclisul Mitropolitan „Sfântul Ioan Teologul” de la Reședința din capitală.

În Duminica a III-a după Rusalii, ziua în care în bisericile ortodoxe se lecturează pericopa evanghelică în care Mântuitorul atrage atenția asupra grijilor vieții care îndepărtează omul de adevărata țintă a vieții – Împărăția cerurilor, comunitatea a sărbătorit și pomenirea Sfântului Ierarh Leontie și a Sfinților doctori și tămăduitori fără de arginți, Cosma și Damian.

Alături de Părintele Mitropolit Petru, au mai litughisit un sobor de preoți și diaconi, iar la strană răspunsurile au fost date de Corala academică „Gavriil Musicescu” a Mitropoliei Basarabiei.

Cu binecuvântarea ÎPS Părinte Mitropolit Petru, cuvântul de învățătură a fost rostit de Părintele Vasile Lupu, din Arhiepiscopia Iașilor, care a subliniat că adeseori omul se lasă copleșit de grijile vieții, de preocupări mărunte, de împlinirea voii proprii, uitând că toate cele ale omului sunt de fapt în mâna lui Dumnezeu. „Așa cum spune și Sfântul Evanghelist Matei, „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și dreptatea Lui, și toate acestea se vor adăuga vouă”. Este esențial să ne încredem în purtarea de grijă a lui Dumnezeu, lăsând deoparte fricile și grijile lumești care ne îndepărtează de adevărata noastră menire.

Să ne amintim că Domnul nostru Iisus Hristos ne-a învățat să nu ne îngrijorăm de ziua de mâine, pentru că fiecare zi își are grijile ei. Trebuie să trăim cu credință și nădejde, știind că Dumnezeu, în iubirea Sa nemărginită, va purta de grijă fiecăruia dintre noi.”

Slujba arhierească a fost împodobită cu prezența multor credincioși de toate vârstele, care s-au împărtășit cu Sfântul Trup și Sânge al Mântuitorului, făcându-se părtași Tainei Cinei Euharistice.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, Părintele Mitropolit Petru a adresat credincioșilor câteva îndemnuri duhovnicești despre cum trebuie omul să se încredințeze purtării de grijă a lui Dumnezeu. „Dragii mei, să nu uităm niciodată că Dumnezeu este cel care ne poartă de grijă în toate momentele vieții noastre. În momentele de bucurie, dar și în cele de încercare, să ne amintim că El este alături de noi, călăuzindu-ne pașii și oferindu-ne sprijinul Său de care avem mare voie.

Să ne rugăm cu sinceritate, să ne deschidem inimile către Domnul și să trăim cu nădejdea că El ne va da tot ceea ce avem nevoie pentru mântuirea sufletelor noastre. Să nu ne lăsăm copleșiți de grijile vieții acesteia, ci să ne punem încrederea în Dumnezeu, Cel care cunoaște toate nevoile noastre și ne iubește cu o iubire fără margini.”

Apoi credincioșii au primit în parte binecuvântarea Înaltpreasfinției Sale, alături de gânduri și urări pentru săptămâna ce le stă înainte. „Fie ca binecuvântarea Domnului să vă însoțească pe parcursul acestei săptămâni și să vă dăruiască pace, sănătate și bucurie. Să rămânem uniți în rugăciune și credință, știind că împreună suntem mai puternici și mai aproape de Dumnezeu. Dumnezeu să vă binecuvânteze și să vă întărească în toate lucrurile bune pe care le faceți”, a mai adăugat Înaltpreasfințitul Petru.

Galeria foto completă poate fi accesată pe pagina noastră de Facebook:

Credit foto: Anghelina Vîrtosu / Mitropolia Basarabiei

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img