Ultimele știri

Hramul bisericii din Manta – Cahul

   Sărbătoarea Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil(21.11.2018), a fost prilej de bucurie pentru locuitorii satului Manta, raionul Cahul, care au sărbătorit hramul bisericii(paroh PC Prot. Iulian Budescu – vicar administrative al Episcopiei Basarabiei de Sud).

   Astfel, în ajunul sărbătorii, a fost oficiată slujba privegherii cu procesiunea Sfintelor moaște ale Sfântului Mare Mc. Pantelimon și alw Sf. Maria Magdalena, la care au participat numeroși credincioși.

   În ziua prăznuirii, Sfânta Liturhie a fost oficiată de către Preasfințitul Părinte Veniamin, Episcopul Basarabiei de Sud, împreună cu un sobor de preoți și diaconi. La această mare sărbatoare au fost prezenți invitați și oficialități, printre care Excelenta Sa, Doamna Anca Corfu, Consulul General al României la Cahul.

   În cuvântul de învățătura, Preasfnțitul Veniamin a vorbit despre prezența Sfinților Îngeri de-a lungul timpului în istoria biblică și însemnătatea cinstirii acestora de către credincioși. Totodată Ierarhul a felicitat locuitorii satului Manta, iar preotul paroh, Iulian Budescu, s-a invrednicit de o diplomă de onoare.

Biroul de presa al Episcopiei Basarabiei de Sud.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img