Ultimele știri

Sfânta Lumină de la Ierusalim, adusă de Mitropolia Basarabiei, a ajuns la Chișinău și în acest an

Într-un moment plin de emoție, Sfânta Lumină de la Ierusalim a ajuns în seara de sâmbătă, 16 aprilie 2023, la Aeroportul Internațional Chișinău. Lumina Sfântă a fost întâmpinată printr-o procesiune solemnă de Înaltpreasfințitul Părinte PETRU, Mitropolitul Basarabiei și Exarhul Plaiurilor, împreună cu o delegație formată din ierarhii, preoții și credincioșii Mitropoliei Basarabiei.

Momentul a fost unul deosebit pentru creștinii ortodocși din Republica Moldova, care așteptau cu nerăbdare să primească acest simbol sacru al creștinătății. Înaltpreasfințitul Părinte Petru a primit cu emoție Lumina de la Ierusalim, adusă de Preasfințitul Părinte Veniamin, Episcopul Basarabiei de Sud, cu ajutorul și binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Preasfinția Sa a fost întâmpinat chiar de pe pista de aterizare de Părintele Arhidiacon Maxim Sturza, care s-a ocupat de logistica acestui eveniment.

Preasfințitul Veniamin cu Sfânta Lumină pe pista de aterizare a Aeroportului Internațional din Chișinău.

Sosirea Sfintei Lumini la Chișinău este un moment remarcabil pentru clericii și credincioșii ortodocși din întreaga țară, care au venit în număr mare la aeroport și la Paraclisul Mitropolitan „Sfântul Ioan Teologul” pentru a asista la acest eveniment de importanță sacramentală.

Sfânta Lumină de la Ierusalim este un simbol sacru al creștinătății, care se transmite din anul 33 d.Hr. de la Învierea lui Iisus Hristos. Aceasta este adusă de Mitropolia Basarabiei pentru al doilea an consecutiv și este considerată o mare binecuvântare pentru toți cei care o primesc.

Galeria foto completă poate fi accesată pe pagina noastră de Facebook:

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img