Ultimele știri

ÎPS Petru: “Pomenindu-i pe cei adormiţi, mărturisim, totodată, şi credinţa în Învierea de Apoi”

   Sâmbătă  25 martie curent(Pomenirea Cuv. Teofan Mărturisitorul; Sf. Ierarh Grigorie Teologul), Înaltpreasfinţitul Petru, Arhiepiscop al Chişinăului, Mitropolit al Basarabiei şi Exarh al Plaiurilor, însoţit de un sobor de preoţi şi diaconi, a oficiat Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie a Sf. Ioan Gură de Aur la Paraclisul Mitropolitan „Sf. Ioan Teologul” din Chişinău.

   La sfârşitul serviciului divin, Înaltpreasfinţia Sa a oficiat însoţit de clericii prezenţi, un parastas de pomenire pentru toţi cei adormiţi, după care a rostit un cuvânt de învăţătură, în care i-a îndemnat pe toţi cei prezenţi, să se roage pentru toţi cei adormiţi, menţionând că: „Noi toţi avem datoria, ca şi creştini ortodocşi, botezaţi în numele Sfintei Treimi, să-i pomenim pe cei din neamurile noastre, moşi, strămoşi, părinţi, fraţi,surori ş.a.m.d. Astfel ne asigurăm viitorul nostru, căci copiii noştri văzând  dreapta rânduială făcută de noi, vor face şi ei, la rândul lor, la fel.

   Pomenindu-i pe cei adormiţi, mărturisim, totodată, şi credinţa în Învierea de Apoi, căci cu toţii vom muri trupeşte, dar credem şi nădăjduim, că vom învia şi vom rămâne cu toţii vii în Hristos-Domnul. Rugăciunile sau pomenirile pentru cei adormiţi au rolul de a le uşura din păcatele nemărturisite în timpul vieţii, ca o ultimă şansă, până la Judecata cea Dreaptă.”

   Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img