Ultimele știri

1 decembrie sărbătorit la Soroca în biserica „Sfinții Martiri Brâncoveni”

La final părintele paroh, Sorin Huluță a vorbit despre semnificația istorică a Zilei de 1 decembrie ca cel mai important moment din istoria românilor, ce a avut loc acum 103 ani la Alba Iulia.

Făcând trimitere la un citat al istoricului Nicolae Bălcescu, a amintit că nu poate fi fericire fără libertate, nu poate fi libertate fără putere, și noi românii nu vom putea fi puternici până când nu ne vom uni cu toții.

Sărbătoarea a continuat cu un marș automobilistic pe străzile Sorocii. Ultimul reper din program s-a consumat la Cimitirul Ostașilor Români de la Stoicani.

Aici preoții au săvârșit o slujbă de mulțumire pentru libertatea și unitatea neamului românesc, iar elevii de la gimnaziul din localitate au prezentat un recital de poezie. Programul susținut de elevi, care țineau în mâni baloane în cele trei culori s-a încheiat cu Hora Unirii. Elevii au dansat, uniți în trei cercuri – cu baloanele roșu, galben și albastru.

Cu mesaje de felicitare și cinstire a înaintașilor și eroilor care au înfăptuit Marea Unire au venit în fața celor prezenți președinta Consiliului Unirii Soroca, Olga Ghergheligiu, vicepreședintele PUN, Alexandru Cimbriciuc și directoarea gimnaziului din localitate, Mariana Sochircă.

 

Articol redactat de Părintele Sorin Huluță.

Sursa video: https://www.trm.md/ro/moldova-1

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img