Ultimele știri

Vizită arhierească în parohia din Sadova

   În Duminica Sfinților Părinți, în data de 20 mai 2018, Întâistătătorul Mitropoliei Basarabiei, ÎPS Petru a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, însoțit de un sobor de clerici, în parohia “Sf. Ier. Nicolae” din loc. Sadova, raionul Călărași( paroh, PC preot Valeriu Enache).

   După oficierea Serviciului Divin, în contextul pregătirii jubileului de 600 de ani de la prima atestare documentară a satului la anul 1420 a fost sfințită o Troiță și un izvor, în locul de unde se presupune că a început viața în Sadova, loc care este considerat drept “vatra satului”.

   În contextul evenimentelor, pentru sprijinul acordat desfășurării misionare și pastorale a bisericii din sat dar și pentru promovarea iubirii de  credință și neam Întâistătătorul Mitropoliei Basarabiei, ÎPS Petru l-a decorat pe primarul localității, d-l Vladimir Susarenco, cu o Diplomă de Vrednicie. La rândul său, pentru promovarea credinței strămoșești și sprijinul duhovnicesc și părintesc acordat parohiei din Sadova, domnul primar i-a acordat o Diplomă de excelență ÎPS Părinte Mitropolit și Exarh Petru.

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img