Ultimele știri

Slujbă misionară în satul Elizavetovca, raionul Ungheni

Cu ecest prilej Înaltpreasfinția Sa a binecuvântat lucrările săvârșite la centrul socio-cultural-educativ “Dumitru Roșca” al parohiei.

Încă de la primele ore ale dimineții, zeci de credincioși din mica parohie l-au întâmpinat cu bucurie pe Înaltpresfințitul Părinte Mitropolit Petru, ce a poposit în mijlocul lor spre ai binecuvânta și întări duhovnicește înainte de începutul Postului Mare.

După săvârșirea Sfintei Liturghii, Ierarhul l-a felicitat pe părintele paroh, Gabriel Andrei Gherasă, care s-a ostenit cu timp și fără timp spre a zidi acest sfânt caș, dar și biserică vie în inimile credincioșilor pe care îi păstorește cu multă dedicare:

” Tot ceea ce s-a realizat aici, într-un timp atât de scurt și într-o comunitate atât de mică arată, fără doar și poate, dragostea și râvna părintelui Gabriel. Încă de la începutul activității sale aici, părintele paroh ne-a mărturisit gândul său de a-i sprijini pe cei social vulnerabili, dorind să împlinească și partea Martei dar și pe cea a Mariei. Din acest motiv, l-am binecuvântat să demareze lucrările la acest complex, in care se vor săvârși o sumedenie de activități, însă am așteptat cu mult interes mersul lucrărilor. Știut este că în vremurile noastre, orice zidim pentru veșnicie se cere prețuit și cinstit cu multă apreciere. Iată așadar că, într-un timp scurt, cu ajutorul binecredinciosului creștin Dumitru Roșca, al cărui nume îl și poarta centrul, dar și al creștinilor din această parohie, care au contribuit fie cu un bănuț, fie cu munca fizică ori chiar și cu rugăciunea ori masa oferită muncitorilor, părintele Gabriel a reușit ceva ce multe parohii și-ar dori să aibă. Din acest motiv, dar și pentru așezarea sa, la ceas omagial, am găsit de cuviință să-i conferim Părintelui Paroh binecuvântarea de a purta Crucea Mitropoliei Basarabiei pentru clerici, cea mai însemnată distincție a Sfintei Noastre Mitropolii„.

In continuare, părintele Paroh a mulțumit Părintelui Mitropolit pentru binecuvântarea de a poposi iarăși în mijlocul comunității pe care o păstorește, prezentând și activitățile pe care le va desfășura aici:

„Este pentru noi o zi de împlinire, o zi in care putem spune că am împlinit cuvântul Sfântului Iosif Naniescu, acela că nu am venit să ne odihnim in ostenelile altora ci tuturor toate ne-am făcut. Prin binecuvântarea Inaltpreasfintiei Voastre, atunci când, la sfințirea pietrei de temelie a acestei Biserici ne-ați spus să zidim ca pentru Hristos și să desăvârșim primii lucrările, iată că toate s-au așezat și sunt bune foarte. Acest centru Socio-cultural-educativ Dumitru Roșca va împlini o sumedenie de lipsuri pe care, din păcate, enoriașii noștri le au. Astfel, aici va funcționa cantina socială Sfânta Muceniță Elizabeta Fiodorovna, unde ne vom strădui să oferim hrana trupească celor în nevoi, urmând ca, dupa reglementarea situației epidemiologice, să oferim un prânz cald și numeroșilor copii ce nu au pâinea cea de toate zilele. Tot aici va funcționa centrul cultural Arhimandrit Justin Pârvu, unde vom avea o bibliotecă parohială cu volume de literatură teologica și beletristică, aici urmând să facem cu tinerii ore de istorie, limba și literatura română, limba engleză și științe exacte. La etaj vom amenaja spațiu de cazare pentru femeile aflate în criză de sarcină ori persoane social vulnerabile, ingrijindu-ne de activități pentru viață. Va mulțumim, Inaltpreasfinția Voastră pentru tot sprijinul, rugăciunea și încrederea pe care ne-ați oferit-o, pentru dragostea și grija părintească, pentru exemplul de dedicare și jertfelnicie pe care ni l-ați oferit.”

Alături de soborul slujitor, au participat astăzi la Sfânta Liturghie PC Pr. Apostol Ioan, paroh al Bisericii „Adormirea Maicii Domnului” din Șerbești, Protopopiatul Iași 3 și doamna Alina Apostol, preoteasă și primar al comunei Ciortești, din Județul Iași.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img