Ultimele știri

PS Veniamin a săvârșit, cu binecuvântarea ÎPS Mitropolit Petru, Taina Botezului pruncei Justina Bucliș

    În ziua de marți, 8 iunie 2021, Biserica  SF. M. Mc.  Gheorghe din s. Medeleni, r. Ungheni, a devenit neîncăpătoare, datorită multor invitați, rude, prieteni și apropiați, care s-au adunat la frumosul eveniment din familia părintelui secretar Andrei Bucliș, care și-a adus la „baia nașterii din nou”, primul copil al familiei, prunca Justina.

    Sfânta Taină a Botezului a fost oficiată, cu binecuvântarea Întâistătătorului Mitropoliei Basarabiei, de către Preasfinția Sa Veniamin, episcopul Basarabiei de Sud. La Sfânta Slujbă au fost prezenți preoți și diaconi de pe ambele maluri ale Prutului, printre care Pcuv. Părinte Justin Dănilă – starețul mănăstirii Văcăreștii Noi(jud. Constanța) și maica Justina Bujor – stareța mănăstirii Paltin – Petru Vodă. Cei doi stareți au fost invitați de onoare reprezentativi ai părintelui Justin Pârvu, în cinstea căruia s-a dat numele pruncii nou-botezate.

   La finalul sfintei slujbe Preasfințitul Părinte Veniamin a rostit un cuvânt de învățătură, în care a explicat semnificația momentelor principale din slujba Sfântului Botez, îndemnând pe preoții prezenți, atunci când botează, la mult curaj, responsabilitate și înțelepciune, pentru a fi respectate toate normele canonice, mai ales „întreita afundare”, care trebuie făcută după învățătura sfinților părinți.

   De asemenea, Preasfinția Sa aținut să mulțumească pentru binecuvântarea de a se afla la acest moment important din familia părintelui Andrei, ÎPS Mitropolit Petru, după care i-a felicitat pe părinții Justinei, îndemnându-i la multă responsabilitate în creșterea darului primit de la Dumnezeu – prunca Justina, pentru care să se roage și să-i ofere o educație în credința în Hristos și la păstrarea tradițiilor sfinte.

    Părintele Andrei a mulțumit, la rându-i, ÎPS Părinte Mitropolit Petru pentru binecuvântare, PS Veniamin pentru prezență și tuturor celor care au rupt din timpul lor pentru a le fi alături în acest moment important al familiei lor.

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img