Ultimele știri

Părintele Mitropolit PETRU a binecuvântat vinul pascal și liturgic a Combinatului de vinuri „Cricova”

În Vinerea Mare, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit PETRU, Arhiepiscop al Chișinăului, Mitropolit al Basarabiei și Exarh al Plaiurilor, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, a binecuvântat vinul pascal și liturgic și a sfințit Combinatul de vinuri „Cricova”.

La slujba de sfințire au participat domnul Director General Sorin Maslo, colaboratorii și angajații combinatului viticol „Cricova”.

Din cler au făcut parte părintele consilier economic, Protoiereu Victor Ghimpu, părintele consilier, Arhidiacon Maxim Sturza, părintele consilier, Arhidiacon Constantin Olariu și părintele protopop, Protoiereu Mitrofor Ion Marian, protopop de Orhei și paroh bisericii „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din localitatea Ratuș.

Corala Mitropoliei Basarabiei „Gavriil Musicescu” au oferit răspunsurile liturgice la slujba de binecuvântare și sfințire.

La final ÎPS Părinte Mitropolit PETRU a ținut un cuvânt de învățătură despre rolul vinului ca materie principală folosită în cultul Bisericii Ortodoxe, care împreună cu pâinea (prescura) servește preoților la săvârșirea Tainei Euharistiei. Pâinea se preface în Trupul Mântuitorului, iar vinul se preface în Sângele Mântuitorului, fără a-și schimba, însă, firea.

Părintele Mitropolit a oferit domnului Director General Sorin Maslo o icoană cu Mântuitorul Hristos și Maica Domnului, o Sfântă Scriptură în ediție limitată și o carte de rugăciuni. De asemenea, personalului combinatului viticol „Cricova”, Înaltpreasfinția Sa a dăruit câte o iconiță cu Mântuitorul Hristos și cărți de rugăciune.

Galeria foto completă poate fi accesată pe pagina noastră de Facebook:

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img