Ultimele știri

Miercuri, 24 noiembrie, la Paraclisul Mitropolitan din Chișinău se va săvârși, începând cu ora 15.00, o slujbă specială pentru izbăvirea de boală

În contextul situației pandemice ce a cuprins întreaga suflare vom pleca genunchii la rugăciune, armă biruitoare a tuturor suferințelor, pentru doctorii și asistenții medicali care prin jertfa și sacrificiul lor să primească putere și răbdare ca să reușească să trateze pe toți cei aflați în suferință; pentru cei bolnavi, aflați în suferință, ca Dumnezeu să îi însănătoșească grabnic; pentru familiile îndurerate ca ele să nu-și piardă speranța și nădejdea și pentru cei sănătoși ca să fie feriți de orice boală și neputință, să se îngrijească pentru sănătatea lor și a celor din jur.

La final se va face o slujbă de pomenire pentru victimele străpunse de virusul ce a pătruns în întreaga lume, dar și pentru cei adormiți în dreapta credință, părinții, moșii și strămoșii noștri.

Doamne, Dumnezeul nostru, Cel ce ești bogat în milă și, cu purtarea Ta de grijă cea înțeleaptă, ocârmuiești viața noastră, ascultă rugăciunea noastră, primește pocăința noastră pentru păcate, oprește noua boală molipsitoare (noua epidemie), precum ai încetat pedepsirea poporului Tău în vremea regelui David. Cel ce ești Doctorul sufletelor și al trupurilor noastre, dăruiește însănătoșire celor cuprinși de boală, ridicându-i grabnic din patul durerii, ca să Te slăvească pe Tine, Mântuitorul cel Milostiv, iar pe cei sănătoși îi ocrotește de orice boală. Binecuvintează, întărește și păzește, Doamne, cu harul Tău, pe toți cei care, cu iubire de oameni și jertfelnicie, îi îngrijesc pe cei bolnavi la casele lor sau în spitale. Îndepărtează toată boala și suferinţa din popor și ne învață să prețuim viața și sănătatea ca daruri ale Tale. Dăruiește-ne, Dumnezeule, pacea Ta şi umple inimile noastre de credință neclintită în ocrotirea Ta, de nădejde în ajutorul Tău și de dragoste față de Tine și de aproapele. Că al Tău este a ne milui și a ne mântui pe noi, Dumnezeul nostru, și Ție slavă înălțăm: Tatălui și Fiului și Sfântului Duh, acum și pururea și în vecii vecilor.

 

 

Articol redactat de Părintele Arhidiacon Constantin Olariu.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img