Membrii ai Parlamentului European întâmpinați de ÎPS Părinte Mitropolit PETRU la Sediul Mitropolitan din Chișinău

16 Octombrie 2021

Joi, 14 octombrie, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Petru, Arhiepiscopul Chișinăului, Mitropolitul Basarabiei și Exarhul Plaiurilor, a primit la sediul Mitropoliei Basarabiei o delegație formată din membrii al Parlamentului European din partea Guvernului României.

Au făcut parte Domnii Rareș Bogdan, Eugen Tomac, Siegfried Mureșan, Gheorghe Falca, Membrii al Parlamentului European și Domnul Robert Sighiartău, Membru al Camerei Deputaților.

 

În cadrul întâlnirii, Înaltpreasfinția Sa a expus probleme ce apasă Mitropolia Basarabiei și o listă de priorități pe care Arhiepiscopia Chișinăului o are în agenda pe anii 2021-2022.

În discuțiile purtate s-a evidențiat activitatea misionară-culturală-filantropică a Mitropoliei Basarabiei și implicarea ei în perioada pandemică prin susținerea de spitale, școli și oameni cu situații financiare precare.

Înaltpreasfinția Sa a prezentat lucrările de renovare și extindere a Sediului Mitropolitan arătând necesitatea finalizării proiectului aflat în plină desfășurare. De asemenea a scos în evidență faptul că Paraclisul Mitropolitan este pregătit pentru pictură , care este destul de costisitoare.

Domniile lor au apreciat activitățile Mitropoliei Basarabiei fiind impresionați de bunul mers al lucrărilor, mai ales în această perioadă de criză mondială.

 

 

Articol redactat de Părintele Arhidiacon Constantin Olariu.

Share