Lumina Bisericii în Cetatea vremurilor – Întâlnirea Preasfințitului Părinte Nectarie de Bogdania cu Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Excelența Sa , dl. Igor Grosu

Într-o societate tot mai zbuciumată, în care omul caută cu privirea reperele statornice ale vieții, Biserica rămâne o cetate neclintită, veghetoare asupra sufletelor. Cu această conștiință a menirii sale, în ziua de 4 martie 2025, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Petru, Arhiepiscopul Chișinăului, Mitropolitul Basarabiei și Exarhul Plaiurilor, Preasfințitul Părinte Nectarie de Bogdania, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Chișinăului, a purtat un dialog de suflet și de responsabilitate cu Excelența Sa, domnul Igor Grosu, Președintele Parlamentului Republicii Moldova.

Întâlnirea s-a desfășurat într-o atmosferă de deschidere și respect reciproc, având ca temelie gândul comun că poporul se poate întări doar prin valorile nepieritoare ale credinței, unității și iubirii de aproapele. Biserica și Statul, fiecare în rânduiala sa, sunt chemate să vegheze asupra sufletului națiunii – una prin rugăciune și prin lumina Evangheliei, cealaltă prin înțelepciunea ocârmuirii și prin grija față de binele comun.

Preasfințitul Părinte Nectarie a subliniat că în inima fiecărui om sălășluiește o sete după veșnicie, un dor după Dumnezeu, pe care doar Biserica îl poate potoli cu apa vie a rugăciunii și a lucrării misionare. „Biserica este izvor de lumină și nădejde pentru cei care caută adevărul și dreptatea. Împreună, trebuie să cultivăm armonia, buna înțelegere și solidaritatea între oameni, pentru a vindeca rănile trecutului și a clădi un viitor în spiritul credinței și al valorilor noastre tradiționale”, a afirmat Preasfinția Sa.

Într-un ecou al acestor gânduri, Excelența Sa, domnul Igor Grosu, a exprimat importanța rolului Bisericii în consolidarea identității spirituale a poporului, evidențiind că aceasta rămâne o pavăză a valorilor nepieritoare, un liant între generații și o temelie de nezdruncinat a unității naționale. În cuvântul său, oficialul a subliniat necesitatea unui parteneriat viu și rodnic între instituțiile statului și Biserică, pentru ca împreună să poată înălța proiecte menite să aducă pace, educație și bunăstare sufletească întregii comunități.

La această întrevedere, Preasfințitul Părinte Nectarie de Bogdania a fost însoțit de Părintele arhidiacon Maxim Sturza, Consilier pentru Relații Bisericești, Externe și cu Instituțiile Statului din cadrul Mitropoliei Basarabiei.

Astfel, în ceasurile acestui dialog ziditor, s-a înălțat gândul că viitorul se poate clădi doar pe temelia credinței, în lumina valorilor ce nu pier, ci hrănesc sufletul unei națiuni și îl pregătesc pentru veșnicie.

spot_img
Preot Ilie Cucu
Preot Ilie Cucu
Absolvent al Colegiului Național de Informatică „Spiru Haret” Suceava, licențiat al Facultății de Economie și Administrarea Afacerilor din Iași și masterand al Facultății de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iași. Preot slujitor al Paraclisului mitropolitan „Sfântul Ioan Teologul” din Chișinău și Consilier cancelar al Arhiepiscopiei Chișinăului.