Ultimele știri

ÎPS Petru: „De atitudinea noastră față de semenii noștri depinde locul nostru la Judecata de Apoi, de-a dreapta sau de-a stânga”

Duminică, 19 februarie curent, în Duminica Lăsatului sec de carne(a Înfricoșătoarei Judecăți), ÎPS Petru, Arhiepiscop al Chişinăului, Mitropolit al Basarabiei şi Exarh al Plaiurilor, însoţit de un sobor de clerici, a oficiat Sfânta şi Dumnezeiască Liturghie la Paraclisul „Sf. Ierarh Spiridon” amenajat în incinta Liceului cu profil de Arte „Ion şi Doina Aldea-Teodorovici” din oraşul Chişinău (preot paroh prot. Serafim Banari).

După oficicerea Sfintei Liturghii vlădica Petru a rostit o predică în care, printre altele, a accentuat: „Evanghelia de astăzi are rolul de a ne aduce în actualitate tema Judecății de Apoi a tuturor oamenilor. Ea ne aminteşte de sfârşitul veacurilor și de Judecata de apoi, când cei drepți vor moșteni Împărăţia Cerurilor  iar păcătoșii, osânda veşnică. De aceea trebuie să fim atenți la viața noastră, la faptele noastre și să nu uităm că fiecare dintre apropiații noștri, cu care releționăm, într-un mod sau altul, Il reprezintă pe Hristos. De atitudinea noastră față de semenii noștri depinde locul nostru la Judecata de Apoi, de-a dreapta sau de-a stânga”.

Cu aceeași ocazie, pentru activitatea pastorală, întâistătătorul Mitropoliei Basarabiei, a decorat pe PC părinte Alexei Bârsan, slujitor la același paraclis, cu distincția bisericească Dreptul de a purta „Crucea aurită”.

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img