Ultimele știri

Ierarhii Mitropoliei Basarabiei în vizită de recunoștință la Secretariatul de Stat pentru Culte

Cu ocazia participării la ședința Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, în calitate de membri permanenți, ierarhii Mitropoliei Basarabiei ÎPS Părinte Mitropolit Petru și Preasfințiții Părinți Antonie de Bălți și Veniamin al Basarabiei de Sud, au avut în data de 17 decembrie 2019, o întrevedere cu domnul Victor Opaschi, Secretarul de Stat pentru Culte de pe lângă Guvernul României și colaboratorii acestuia.

Întâlnirea a avut loc la inițiativa ÎPS Petru care a dorit, dimpreună cu episcopii sufragani ai Mitropoliei Basarabiei să mulțumească personal pentru tot ajutorul acordat eparhiei noastre în ultima perioadă, sub diverse și multiple forme.

Ierarhii Mitropoliei Basarabiei au reiterat faptul că ajutorul venit din partea Statului Român, prin intermediul Secretariatului de Stat pentru Culte este determinant în dinamizarea și continuarea pozitivă a întregii activități a Mitropoliei Basarabiei, iar în acest sens, domnul secretar de stat Victor Opaschi a avut un rol deosebit întrucât fondurile alocate au fost, prin intervenția sa, la timpul și în locul potrivit.

Pentru realizarea unei colaborări frumoase dintre cele două instituții un rol deosebit l-au avut și colaboratorii domnului Secretar de Stat, printre care d-l Andrei Unagar, consilier al Secretariatului de Stat pentru Culte, care a fost decorat de către ÎPS Părinte Petru, cu Ordinul bisericesc Sf. Ștefan cel Mare Grad I.

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img