Ultimele știri

CIRCULARĂ

În atenția tuturor protopopilor și preoților

din cuprinsul Mitropoliei Basarabiei,

CIRCULARĂ

Vă aducem la cunoștință că, în perioada 1 martie-31 martie 2019 are loc Luna pentru viață, eveniment care are drept scop creșterea gradului de informare și implicare al oamenilor în promovarea și sprijinirea vieții.

Pe parcursul acestei luni îndemnăm părintește pe toți preoții și protopopii din parohiile și protopopiatele Arhiepiscopiei Chișinăului cât și din tot cuprinsul Mitropoliei Basarabiei să organizeze mai multe activități pro-viață, cum ar fi: predici pro-viață, dezbateri și conferințe tematice (familia, avortul, adopția, pregătirea pentru viața de familie, educație etc), manifestări religioase (citirea unor acatiste, de exemplu cel al sfântului Stelian), vizite la orfelinate, azile, concursuri de desen pro-viață, vizionare de filme pro-familie și pro-viață, training-uri, cros caritabil etc și în mod deosebit să participe la marșul pro-viață, cu mențiunea că aceste marșuri pot fi organizate în localitățile unde se găsesc parohiile noastre sau în mod centralizat în centrele raionale.

În Chișinău Marșul pentru viață este apolitic și neconfesional, fiind deschis spre participare tuturor celor care impărtășesc valorile familiei și cele pro-viață și va avea loc sâmbătă 23 martie 2019, având ca temă ”Unic din prima secundă”. Marșul va începe la ora 12.oo din fața spitalului clinic municipal nr. 1 și se va încheia în Piața Marii Adunări Naționale. Organizatorul evenimentului este Asociația Obștească Moldova pentru viață care a venit cu o invitație către centrul nostru mitropolitan și către credincioșii noștri, fapt pentru care îi rugăm pe preoții și credincioșii din protopopiatul Chișinău să participe activ la acest marș.

Pentru preoții și prototopopiatele din cuprinsul Arhiepiscopiei Chișinăului, care vor dori să organizeze marșul pro-viață în localitățile lor sau alte activități pro-viață, vor fi disponibile gratuit materiale de promovare (pancarte, pliante, reviste, cărți, baloane etc) la sediul mitropolitan, cu mențiunea că doritorii să le organizeze vor trebui să anunțe cât mai rapid intenția lor și genul de activitate pro-viață pe care doresc s-o implimenteze

Fiecare parohie va realiza cel puțin una dintre aceste activități recomandate și va raporta în ce mod s-au petrecut aceste activități pro-viață protopopilor, care vor informa la rândul lor centrul eparhial.

 

AnchorCu arhierești binecuvântări,

 

† PETRU

Arhiepiscopul Chişinăului,

Mitropolitul Basarabiei şi Exarhul Plaiurilor

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img