Ultimele știri

ÎPS Părinte Mitropolit Petru a oficiat Dumnezeiasca Liturghie la Paraclisul „Sfântul Ioan Teologul” în Duminica a 3-a după Pogorârea Sfântului Duh

«Învățătorule bun, ce să fac ca să moștenesc viața veșnică?»
(Mc. 10, 17)

Slujba din Duminica a 3-a după Pogorârea Sfântului Duh, săvârșită la Paraclisul „Sfântul Ioan Teologul” al Centrului eparhial din Chișinău, a adunat credincioși și slujitori într-o atmosferă plină de sfințenie și bucurie duhovnicească. Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Petru, însoțit de Părintele consilier Constantin Olariu și de un sobor de diaconi, a oficiat Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur.

Impresionând prin solemnitate și armonie, răspunsurile liturgice au fost rostite cu evlavie de către membrii din Corala academică „Gavriil Musicescu” a Mitropoliei Basarabiei, care au înălțat cântări spre slava Domnului.

În cuvântul de învățătură, Părintele Constantin Olariu a abordat pericopa evanghelică specifică Duminicii a III-a după Rusalii, aducând în atenție grijile vieții și cum putem face față acestora prin credință și încredere în Dumnezeu. Părintele a ilustrat învățătura din fragmentul evanghelic despre dialogul dintre Mântuitorul Hristos și tânărul bogat, subliniind înțelesurile adânci și provocatoare ale acestui pasaj:

„Tânărul bogat a venit la Mântuitorul cu o întrebare fundamentală: «Ce să fac ca să moștenesc viața veșnică?» În răspunsul Său, Hristos i-a amintit de poruncile dumnezeiești și de necesitatea de a trăi în dreptate și iubire față de aproapele. Totuși, tânărul bogat s-a simțit copleșit de bogăția sa materială și nu a fost dispus să renunțe la aceasta pentru a-L urma pe Hristos pe deplin.

Această întâmplare ne pune în fața unei provocări și învățături profunde: să nu ne atașăm de bunurile materiale în detrimentul relației noastre cu Dumnezeu și cu ceilalți. Să fim dispuși să renunțăm la orice ne împiedică să-L urmăm pe Hristos, deoarece doar prin adevărata încredere în ajutorul și bunătatea Lui putem dobândi viața veșnică.”

Învățăturile rostite au reprezentat o lumină duhovnicească pentru cei prezenți, aducându-le alinare și îndrumare în călătoria lor mântuitoare. Slujba a fost prilej de adâncă rugăciune și bucurie pentru toți închinătorii, dar mai cu seamă pentru cei care s-au unit cu Hristos prin Sfânta Împărtășanie, hrănindu-și sufletele, în căutarea cunoașterii și a iubirii dumnezeiești.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img