Praznicul Nașterii Domnului la Paraclisul Mitropolitan din Chișinău

7 Ianuarie 2020

La Praznicul Nașterii Mântuitorului nostru Iisus Hristos pe stil vechi, în data de 7 ianuarie, ÎPS Părinte Mitropolit Petru a săvârșit Sfânta Liturghie la Paraclisul Mitropolitan Sf. Ioan Teologul din Chișinău, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

   La Praznicul Nașterii Mântuitorului nostru Iisus Hristos pe stil vechi, în data de 7 ianuarie, ÎPS Părinte Mitropolit Petru a săvârșit Sfânta Liturghie la Paraclisul Mitropolitan Sf. Ioan Teologul din Chișinău, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

   Serviciul Divin a fost oficiat într-o atmosferă de sărbătoare iar mulți din enoriașii paraclisului mitropolitan s-au adunat în rugăciune alături de Întâistătătorul Mitropoliei Basarabiei.

  După săvârșirea Sfintei Liturghii, cu binecuvântarea ÎPS Petru, PC preot Victor Ghimpu, slujitor al paraclisului mitropolitan și consilier eparhial, a dat citire Cuvântului Pastoral ÎnaltPreasfinției Sale adresat tuturor clericilor și credincioșilor din cuprinsul Mitropoliei Basarabiei, cu ocazia Praznicului Nașterii Domnului.

  În continuare, ÎnaltPreasinția Sa a primit câteva cete de colindători, pe care i-a mulțumit cu daruri, așa cum ne învață tradiția strămoșească.

   Un frumos recital de colinde a prezentat și grupul coral al Paraclisului Mitropolitan, care a impresionat audiența prin interpretare, așa cum o face la fiecare Sfântă Liturghie.

   ÎPS Părinte Mitropolit a mulțumit tuturor pentru prezență și comuniune în rugăciune, adresându-le și gândurile și urările sale de bine cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei.

Share