Ultimele știri

ÎPS Petru: “Fiecre creștin ortodox are datoria sfântă de mărturisi dreapta credință”

  În prima duminică din Sfântul și Marele Post( a Ortodoxiei ), în data de 8 martie, ÎPS Părinte Mitropolit Petru al Basarabiei a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, împreună cu un sobor preoțesc și diaconesc, la mănăstirea Sf. Ap. Andrei din orășelul Durlești, mun. Chișinău( stareț Pcuv. Arhim. Andrei Caramalău ). Sfânta Liturghie a fost săvârșită în paraclisul de iarnă al mănăstirii.

   La finalul Serviciului Divin, credincioșii prezenți s-au împărtășit cu Sfântul Trup și Sânge al Domnului mulțumind Lui Dumnezeu. În continuare, cu binecuvântarea ÎPS Părinte Petru, PC Arhid. Maxim Sturza – consilier eparhial, a dat citire Pastoralei Sfântului Sinod a Bisericii Ortodoxe Române pentru Duminica Ortodoxiei, după care, în completare, ÎnaltPreasfinția Sa a adăugat că “astăzi, în fața pericolului secularizării și a globalizării destul de pronunțate, fiecre creștin ortodox, nu doar clericii, are datoria sfântă de mărturisi  dreapta credință”.

   În final, părintele stareț a mulțumit Întâistătătorului Mitropoliei Basarabiei pentru binecuvântarea arhierească oferită și pentru bucuria de a îl avea pe ierarhul lor îm mijlocul credincioșilor de la mănăstirea din Durlești, asigurându-l totodată pe înaltul ierarh al Mitropoliei Basarabiei că este binevenit în mijlocul comunității lor ori de câte ori va avea ocazia.

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img