Prima ediţia a Festivalului Colindelor Româneşti sub patronajul Episcopiei de Bălţi

Vineri, 21 decembrie 2018, în incinta Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” din Municipiul Bălţi s-a desfăşurat prima ediţia a Festivalului Colindelor Româneşti „Auzi corul îngeresc, Dumnezeu din cer slăvesc”. Iniţiatorul Festivalului este PS Antonie, Episcop de Bălţi şi s-a desfăşurat sub patronajul spiritual al Episcopiei de Bălţi.

Scopul Festivalului este promovarea şi păstrarea datinilor de iarnă şi a colindelor strămoşeşti şi punerea în valoare a elevilor în ceea ce priveşte talentul muzical, pregătire şi dragostea faţă de colinde, faţă de frumuseţea sărbătorilor de iarnă.

Prima ediţia a Festivalului a întrunit trei colective de copii de la liceele din Bălţi, Edineţ şi Donduşeni. Din Municipiul Bălţi au participat elevii de la Liceului Teoretic „Mihai Eminescu”, din Edineţ - elevii de la Liceul „Pan Halippa şi din Donduşeni – elevii de la Liceul Teoretic „Alexei Mateevici”.

Evenimentul artistic-cultural a fost deschis de către doamna Nina Grapă, directorul Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” din Municipiul Bălţi, gazda Festivalului. Cu un cuvânt de binecuvântare s-a adresat către copii şi profesori şi PS Antonie, Episcop de Bălţi. PS Antonie a menţionat importanţa unui asemenea Festival, mulţumind profesorilor şi copiilor pentru participare.

Festivalul a fost deschis de Ansamblul Etnofolcloric Muguraşii de la Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” din Municipiul Bălţi. Au urmat evoluarea corurile de la liceele menţionate.

Sărbătoarea s-a încheiat cu înmânarea Diplomelor de participare din partea Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” din Municipiul Bălţi şi din partea Episcopiei de Bălţi.

PS Antonie a oferit cadouri participanţilor la Festival şi tuturor celor prezenţi la sărbătoare.

Pentru ediţiile Festivalului din anii următori se doreşte sporirea numărului de participanţi.

Biroul de presă al Episcopiei de Bălţi