Mica Unire marcată prin rugăciune la Paraclisul Mitropolitan din Chișinău

Distribuiți acest articol:
VK
OK.ru

   În data de 24 ianuarie 2020, la Paraclisul Mitropolitan Sf. Ioan Teologul din Chișinău, cu binecuvântarea ÎPS Petru, Arhiepiscopul Chișinăului, Mitropolitul Basarabiei și Exarhul Plaiurilor, a fost marcat momentul Unirii celor două Principate Române, Moldova și Țara Românească, într-un singur Stat Unitar Român, sub conducerea lui Alexandru Ioan Cuza la anul 1859.

  Momentul a fost marcat prin săvârșirea unui Te-Deum de mulțumire, de către un sobor preoțesc condus de PC preot Victor Ghimpu, consilier eparhial.

  La eveniment au fost prezenți Excelența Sa, domnul Ambasador al României în R. Moldova, d-l Daniel Ioniță împreună cu alți membri ai corpului diplomatic român de la Chișinău.

  După săvârșirea rugăciunilor de mulțumire Lui Dumnezeu, cu un cuvânt de felicitare a venit Excelența Sa, d-l Ambasador Daniel Ioniță, care a felicitat pe toți cei prezenți cu ocazia acestui eveniment, care a prefigurat Marea Unire din 1918.

  De asemenea, un cuvânt de felicitare a adresat și PC părinte consilier eparhial Vlad Mihăilă, care a făcut și câteva remarci istorice cu referire la acest eveniment.

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei.