ÎPS Părinte Petru a avut o întrevedere cu d-l Corneliu Popovici Ministrul Educației, Culturii și Cercetării al R. Moldova

Distribuiți acest articol:
VK
OK.ru

   În ziua de vineri, 13 martie 2020, la Reședința Mitropolitană din Chișinău, ÎPS Părinte Petru, Arhiepiscopul Chișinăului, Mitropolitul Basarabiei și Exarhul Plaiurilor a primit vizita domnului Corneliu Popovici Ministrul Educației, Culturii și Cercetării al R. Moldova.

   Motivul principal al întâlnirii a fost situația creată îngrijorările provocate de răspândirea noului virus Covid – 19, iar domnul Ministrul Corneliu Popovici a vorbit despre măsurile de prevenire și control întreprinse de Guvernul Republicii Moldova privind infecția cu Coronavirusul de tip nou.

   De asemenea ÎnaltPreasfințitul Părinte Mitropolit, a adus la cunoștință domnului ministru măsurile care deja s-au luat și recomandările care s-au făcut în toate bisericile din cuprinsul Mitropoliei Basarabiei.

   În final s-au stabilit măsurile comune de igienizare care se impugn în cazul situației create iar ÎnaltPreasfinția Sa, i-a dăruit, în semn de apreciere, o icoană cu Sf. Mare Mucenic și Tămăduitor de boli Pantelimon.

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei.